Economia 04/02/2014

Microsoft nomena Satya Nadella com a conseller delegat

El gegant de la informàtica substitueix Steve Ballmer, que a l'agost va anunciar que deixaria la direcció de la companyia abans d'un any

Efe
2 min

WashingtonLa companyia Microsoft ha anunciat aquest dimarts el nomenament de Satya Nadella com el seu nou conseller delegat, el tercer en tota la història d'aquest gegant del programari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Nadella, de 46 anys i amb més de 20 anys treballant per a l'empresa, era fins ara el vicepresident executiu a càrrec de l'equip de "núvols" de la companyia, una de les seves divisions més reeixides i de més ràpid creixement.

"Durant aquest temps de transformació, no hi ha millor persona per liderar Microsoft que Satya Nadella", ha dit Bill Gates, fundador i membre del consell d'administració de Microsoft.

"Satya és un líder provat amb fortes habilitats d'enginyeria, visió de negoci i capacitat d'unir a la gent. La seva visió de com s'utilitzarà la tecnologia i la seva experiència a tot el món és exactament el que necessita Microsoft com a empresa que entra en el seu proper capítol d'una innovació més àmplia de productes i creixement", ha explicat Gates.

Gates, que passarà a ser assessor tecnològic de Microsoft, serà substituït per John Thompson al capdavant de la presidència del consell d'administració, com a part dels nomenaments anunciats aquest dimarts i que han estat ben rebuts als mercats.

Microsoft va començar a buscar un nou conseller delegat a l'agost, quan Steve Ballmer va anunciar que es retiraria en un any o tan aviat com la junta li trobés un substitut.

La decisió de Ballmer va ser una sorpresa, ja que anteriorment havia manifestat la seva intenció de romandre al capdavant de la companyia "fins que tots els seus fills entressin a la universitat", alguna cosa que no ocorrerà fins a 2017 com molt d'hora.

Ballmer ha deixat el càrrec aquest mateix dimarts i Nadella l'assumirà de manera immediata.

stats