Economia
Economia 02/02/2011

Miquel Valls confia que el PP se sumi al pacte de pensions perquè és "un tema d'Estat"

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona considera que "la formació és el primer problema que té aquest país"

Albert Castellví
2 min
Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona

BarcelonaMiquel Valls considera molt positiu el pacte entre patronal, sindicats i govern central per a la reforma del sistema de pensions, ja que en la seva opinió "resol un problema a llarg termini", però també, a curt termini, contribuirà a la sortida de la crisi. En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona creu que "són fonamentals" acords tan amplis com aquest, al qual "serà molt convenient que el PP s'hi sumi", perquè "estem davant d'un tema d'Estat", que servirà per "crear confiança de país per iniciar la recuperació econòmica" i està "per sobre dels interessos de partit".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Els matins de TV3, Valls s'ha referit a les altes xifres d'atur que s'han conegut avui, i ha admès que "la recuperació dels quatre milions de llocs de treball no serà ràpida". Segons ell, ara mateix "la formació és el primer problema que té aquest país", ja que "els llocs de treball que tindrem en el futur no seran els mateixos que hem tingut els últims 15 o 20 anys", i per tant els treballadors "s'han de reciclar, perquè caldran altres coneixements i habilitats". Tot i això, Valls ha remarcat que "la gent ben formada d'aquí té sortida aquí", i que no caldrà que se'n vagin a buscar llocs de treball qualificats a Alemanya.

Sobre l'actual situació econòmica, ha destacat que "hi ha notícies optimistes sobre l'exportació catalana", i que "no hi ha cap dubte que Catalunya és la locomotora de la recuperació espanyola". Valls ha defensat la creació del Corredor Mediterrani, "sobretot el ferroviari", que ajudaria el transport de mercaderies, un eix que considera "importantíssim per a l'economia de tot el territori estatal, per a Portugal i per a la comunicació amb Àfrica". En la seva opinió, "si avui tinguéssim el Corredor Mediterrani seríem més competitius i la crisi no hauria estat tan forta per a la nostra indústria".

stats