Economia 30/10/2019

Miura crea un fons de 350 milions d'euros només per a inversions agroalimentàries

Els diners són per Citri&Co i Frutas Esther, que s'alien per crear un grup fructícola de referència

Paula Clemente
2 min
Els quatre socis de Miura: Jordi Alegre, Juan Leach, Lluís Seguí (soci director), Carlos Julià i Juan Eusebio Pujol

BarcelonaLa firma de capital privat Miura vol crear el fons més gran d’Europa per a un dels sectors que l’ha seduït més els últims anys. La gestora va anunciar ahir el llançament de Frutas, un vehicle per a operacions agroalimentàries que disposa de 350 milions d’euros de grans inversors europeus i dels Estats Units. El fons s’ha aixecat en només tres mesos i just un any després de l’estrena del seu tercer fons (de 330 milions d’euros), que va aconseguir tancar en temps rècord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nou vehicle vol donar una empenta al creixement i la consolidació a escala mundial del grup europeu Citri&Co (producció i comercialització de cítrics) i de Frutas Esther (de fruites amb pinyol). Totes dues tenen participació de Miura, la segona des del maig passat. La intenció de la firma és que el fons s’integri en aquestes empreses i, per fer-ho, Citri&Co ha comprat una participació a Frutas Esther. A través d’aquest moviment, Miura aspira a aconseguir una facturació conjunta de 500 milions d’euros.

L’aliança entre les dues empreses es farà de manera que Frutas Esther mantingui la seva autonomia, llocs de treball i processos productius, però alhora de manera que es pugui enfortir, va defensar ahir Miura en un comunicat. L’objectiu final, assenyala la firma de capital privat, és situar el sector hortofrutícola espanyol com a referent a Europa i al món.

Miura va començar a provar sort en aquest negoci a còpia de sumar esforços. El 2016 va comprar el productor de taronges de Castelló Martinavarro i el va fusionar un any després amb l’empresa de cítrics de Huelva Rio Tinto per crear Citri&Co. El 2018 va sumar-hi el grup llimoner d’Alacant Perales Ferrer.

De fons en fons

L’entitat que dirigeix Lluís Seguí va tancar el seu primer fons (Miura Fund I) el maig del 2008. Llavors va trigar un any a reunir 100 milions d’euros, però va aconseguir convèncer, per exemple, el BBVA, Reig Capital Group o el family office de la família Botet (fundadora de Caprabo). Sis anys després, el 2014, la companyia n’obria un altre de 200 milions. El Miura Fund III, posat en marxa a principis de l’any passat, tenia com a objectiu els 300 milions d’euros i va aconseguir compromisos d’inversors abans d’anunciar oficialment la seva posada en marxa.

stats