Economia 22/10/2012

Moody's rebaixa la qualificació del deute català

El deute de Catalunya, que ja es trobava al nivell de bo porqueria, baixa dos graons, i també perden nivells Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa i Múrcia

Efe
1 min

MadridL'agència de qualificació del deute Moody's ha rebaixat aquest dilluns el deute de Catalunya, així com també el d'Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa i Múrcia, segons ha informat en un comunicat. En els cinc casos, la qualificació del deute es troba actualment sota el llindar del considerat bo porqueria, grau en què ja es trobaven tant Catalunya com Castella-la Manxa i Múrcia. Catalunya passa del grau Ba1 a Ba3, de manera que baixa dos esglaons.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En canvi, l'agència ha mantingut als seus nivells actuals els deutes de cinc comunitats autònomes més: el del País Basc es manté al nivell Baa2, i el de Madrid, Castella i Lleó i Galícia ho fan al Baa3. Per la seva banda, el País Valencià continua amb el nivell B1.

Moody's, que indica que amb aquesta mesura conclou la revisió iniciada el 15 de juny, ha ressaltat que totes aquestes comunitats mantenen una "perspectiva negativa".

La qualificació de risc del deute d'Andalusia passa de Baa3 a Ba2 i la de Castella-la Manxa baixa de Ba2 a Ba3, mentre que és de dos graons per a la de Catalunya i Múrcia (de Ba1 a Ba3). Moody's justifica la seva decisió en aquests casos pel deteriorament de la seva liquiditat. La perspectiva negativa s'ha fet en línia amb la del deute sobirà espanyol situada a Baa3, afegeix l'agència.

L'agència ha destacat que, perquè les seves qualificacions a aquestes comunitats millorin, cal l'estabilització o millora del deute sobirà i "uns plans encertats" de les administracions autonòmiques per restaurar el seu funcionament fiscal i taxes d'endeutament.

stats