Economia 28/04/2017

Mor Josep Maria Muntaner, primer director i president de l'Institut Català de Finances

L'economista i periodista també va ser assessor de la conselleria d'Economia i director general de l'Institut Català del Crèdit Agrari

Ara
1 min

BarcelonaL'economista i periodista Josep Maria Muntaner, el primer director i president de l'Institut Català de Finances (ICF),va morir dijous als 78 anys d'edat, segons ha informat aquest divendres l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) en un comunicat. Professor de diverses universitats, també va ser el primer director general de l'Institut Català del Crèdit Agrari, assessor de la conselleria d'Economia i president de l'Associació de Bancs Transfronterers Francoespanyols.

Muntaner va ser un dels fundadors el 1986 de la Societat Catalana de Comunicació, filial de l'IEC, i president de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'IEC del 1994 al 2000. "La seva llarga trajectòria a l'Institut no és solament una qüestió d'anys, sinó de dedicació, en molts àmbits i en diferents nivells", ha destacat la presidenta de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, Maria Corominas.

L'acadèmic es va especialitzar en temes d'economia regional i urbanística i en economia financera, i va treballar en entitats privades i públiques, i també va ser professor de la Universitat de Barcelona (UB), l'Autònoma de Barcelona (UAB), la de Girona (UdG) i la de Perpinyà. A més, va ser membre del consell social de la Pompeu Fabra (UPF), fundador i director del Centre d'Estudis Interprofessionals de Desenvolupament i Urbanisme i cap d'estudis i màrqueting del Banc d'Europa.

stats