Economia 25/02/2015

La multinacional Fluidra firma un préstec de 210 milions amb 8 bancs

L'empresa catalana de gestió d'aigua garanteix amb aquest crèdit el seu finançament per als propers anys

Efe
1 min
Fluidra fa El salt per esquivar La crisi

BarcelonaFluidra, la multinacional catalana amb seu a Sabadell especialitzada en gestió de l'aigua i material per a piscines, ha signat aquest dimecres un préstec sindicat de 210 milions d'euros amb vuit bancs espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les entitats que han signat el crèdit són BBVA -que actua com banc agent-, Santander, CaixaBank, Banc Sabadell, Banc Popular, Bankinter, Banca March i Bankia. Segons el conseller delegat de Fluidra, Eloi Planes, l'acord demostra que el sector financer "avala" la solidesa de la companyia i del seu projecte.

Segons ha informat Fluidra, aquest nou préstec a cinc anys li permetrà millorar els costos de finançament a partir d'aquest mateix exercici i contribuirà a l'estabilitat del grup. A més, podrà allargar el termini mitjà de la devolució d'altres préstecs i garantir el seu finançament pels propers anys.

L'acord consta d'un préstec de 155 milions d'euros amb una vida mitjana de 4,12 anys i una línia de crèdit 'revolving' -el límit del crèdit es rebaixa o disminueix en la mesura en què el client ho utilitzi- de 55 milions i a cinc anys. Fluidra destinarà "una part significativa" d'aquests fons a cancel·lar el crèdit sindicat de l'any 2012, amb una reducció de costos financers superior al 50 %.

La multinacional catalana opera en 43 països a través de 150 delegacions i centres de producció i els seus productes arriben a més de 170 països. Fluidra té una plantilla d'uns 3.600 treballadors a tot el món.

stats