Economia 10/07/2019

Naturgy paralitza temporalment les inversions en noves xarxes de gas

La multinacional respon així a les possibles retallades dels peatges que estudia aplicar Competència

Ara
1 min
Francisco Reynés és l'actual President Executiu de Naturgy.

BarcelonaNaturgy, l'antiga Gas Natural, ha decidit paralitzar temporalment les inversions en noves xarxes de gas a Espanya, unes operacions que canalitza a través de la seva filial Nedgia. La decisió de la companyia respon a la possibilitat que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) retalli les retribucions de les empreses de distribució d'energia.

La proposta de Competència preveu una reducció d'un 18% dels peatges que les empreses distribuïdores cobren a les energètiques.

Naturgy ha assegurat que aquesta decisió, presa per la cúpula de Nedgia (la seva filial de distribució), ja ha estat comunicada als sindicats i no afectarà les inversions en manteniment i seguretat de les xarxes. La paralització de les inversions serà només aplicada en les inversions de l'expansió de les xarxes de gas. La multinacional preveu presentar, juntament amb els resultats del primer semestre, una valoració de l'impacte de les propostes de la CNMC sobre el seu negoci.

La CNMC va anunciar divendres passat la voluntat de retallar la retribució que les empreses energètiques perceben per distribuir electricitat i gas a Espanya. La mesura anunciava una reducció del 7% per a les companyies elèctriques i d'un 18% per a les empreses distribuïdores de gas. Segons les mesures anunciades per Competència, la retribució inicial per al gas passaria a 1.420 milions d'euros.

Naturgy ja va anunciar que presentaria al·legacions a les noves mesures de Competència, però ara fa un pas més amb la suspensió temporal de les inversions en l'expansió del gas fins a conèixer els efectes pràctics de la proposta de la CNMC. Aquesta paralització, però, no interfereix en el pla estratègic que Naturgy té previst fins al 2022.

stats