Economia 09/07/2018

Nissan admet haver falsificat les proves de mesurament de gasos al Japó

La companyia ha informat voluntàriament el govern japonès i ha demanat disculpes

Ara
1 min
El grup nipó assegura que ha descobert el problema amb les seves pròpies mesures de control

BarcelonaNou capítol en l'escàndol per la manipulació de les emissions de gasos, ara al Japó. La companyia automobilística Nissan ha admès haver falsificat les proves de mesurament de gasos del procés d'inspecció final de vehicles al Japó i ha mostrat el seu penediment per aquesta "mala conducta".

Tal com assenyala la firma en un comunicat, va descobrir que en les seves plantes nacionals i en les de les seves filials, excepte en una, les proves d'emissions d'escapament i d'economia de combustible en els seus models "es van desviar de l'entorn prescrit". A més, la companyia ha admès que es van crear informes d'inspecció basats en valors de mesurament "alterats".

La companyia ha informat de la situació al ministeri de Territori, Infraestructura, Transport i Turisme del Japó. En aquest sentit, Nissan també ha lamentat les molèsties causades com a resultat dels seus problemes amb aquest procés d'inspecció l'any passat, però ha explicat que les mesures de control per evitar-los són les que van portar al descobriment d'aquesta "mala conducta".

Així mateix, la firma ha subratllat que s'està fent una investigació "completa i exhaustiva" dels fets, incloses les causes i els antecedents d'aquesta situació.

El model GT-R no compleix la normativa

Nissan ha confirmat que "tots els vehicles produïts", excepte el GT-R, compleixen les normes de seguretat japoneses i també ha explicat que els valors de mesurament mitjans d'aprovació dels seus models "garanteixen les especificacions del catàleg per a les emissions d'escapament".

El problema va sortir a la llum durant els controls voluntaris fets per Nissan, i la firma ha assegurat que "prendrà les mesures adequades" si es descobreixen problemes, ja que el compliment de la regulació és "una prioritat" per a ells.

stats