Economia 27/03/2015

Les aerolínies alemanyes canviaran els protocols: sempre hi haurà dues persones a la cabina de l'avió

També implantaran la mesura companyies d'altres països com Ryanair, Norwegian, Icelandair i Air Canadian

Ara
1 min
Un avió de Norwegian / NORWEGIAN

BarcelonaLa sorprenent constatació que la tragèdia del vol de Germanwings sembla haver estat provocada pel copilot, que era sol a la cabina i no va permetre l'accés del comandant, ha fet que diverses companyies hagin anunciat la seva intenció que, a partir d'ara, sempre hi hagi dues persones en la cabina.

Segons informacions de la Federació de Trànsit Aeri alemanya, s'estudia adoptar aquesta norma de forma pràcticament immediata, cosa que implicaria que, en cas que el capità o el seu copilot abandonin la cabina de comandament, hauria d'entrar en el seu lloc un dels auxiliars de vol. Aquesta norma s'aplica ja de forma regular en vols intercontinentals o en altres regions del món, però no de forma generalitzada a l'espai aeri europeu.

Dijous passat, aerolínies com Easyjet i Norwegian Air es van mostrar disposades a aplicar la mesura de les dues persones a la cabina de comandament. Immediatament van pronunciar-se en el mateix sentit altres aerolínies com Ryanair, Air Berlín, Air Canadian i Icelandair.

Per part de Lufthansa, la matriu de Germanwings, el seu president, Carsten Spohr, va declarar en una entrevista a la televisió pública ARD que la seva companyia "analitzarà" qualsevol mesura que "contribueixi millorar la seguretat dels seus vols".

Iberia i Vueling ja aplicaven aquest protocol: si el pilot o copilot abandona la cabina, hi entra un dels tripulants de la cabina, amb l'únic objectiu que qui porta el comandament de la nau no estigui sol. Això es fa per tal que, si aquella persona es troba malament, el tripulant pugui avisar al pilot o copilot i fer que torni a la cabina

stats