Economia 04/12/2014

Nostrum debuta a borsa amb una pujada del 22%

La companyia cotitza des d'avui al MAB. Les accions s'estrenen a 1,73 euros

Dani Sánchez Ugart
1 min

BarcelonaL'empresa de menjar per emportar Home Meal, propietària de l'ensenya Nostrum, ha debutat aquest dijous a borsa, amb el simbòlic toc de campana a la Borsa de Barcelona, que ha donat el tret de sortida a la cotització de les accions, que parteixen a un preu de 1,73 euros. Els títols es negociaran al Mercat Alternatiu Borsari (MAB). En la primera fase de cotització, les accions van pujar a 2,12 euros, un 22,54%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de la companyia, Quirze Salomó, ha destacat que el projecte permetrà expandir la companyia i ha recordat que és un projecte "ple d'il·lusió". A l'acte hi ha assistit també el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha posat com a exemple de l'esperit emprenedor.

Nostrum va doblar la facturació el 2013 fins als 14 milions d'euros i es troba en ple procés d'expansió, amb una xarxa de 115 botigues, la majoria de les quals a Catalunya, però també a Madrid, Andorra i Perpinyà. Amb els diners que reculli per la sortida a borsa, Nostrum pretén finançar la seva expansió internacional.

Aquest mes, l'empresa ha dut a terme una ampliació de capital de 6,4 milions d'euros, un 28% més dels que perseguia. A més, també ha reforçat la seva estructura organitzativa amb l'entrada de dos consellers independents al consell d'administració: Ramón Mas i Salvador Garcia-Ruiz, que és també conseller delegat de l'ARA.

stats