Economia 11/05/2015

OHL nega que vulgui vendre's la seva filial a Mèxic

Abertis estaria interessat en la compra de la filial llatinoamericana, segons 'El Confidencial'

Europa Press
2 min
El president de Vueling, Josep Piqué, lidera les relacions de la companyia amb Iberia.

MadridLa constructora OHL, presidida per Juan Miguel Villar Mir, ha assegurat a la Comissió Nacional de Valors (CNMV) que no hi ha negociacions per la venda de la seva filial de Mèxic, després que algunes informacions apuntessin a suposades irregularitats en la contractació per part d'OHL Mèxic del viaducte del Bicentenari a la capital del país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"En relació amb les notícies publicades avui relatives a una suposada intenció de venda de la seva filial OHL Mèxic, la companyia desmenteix rotundament que existeixi cap tipus de converses i tampoc que existeixi cap intenció actualment en aquest sentit", ha afirmat aquest dilluns el grup que controla i presideix Juan Miguel Villar Mir, imputat després de la publicació dels papers de Bárcenas com a possible donant il·legal al Partit Popular.

Segons informa 'El Confidencial', Abertis està negociant l'adquisició d'aquesta filial llatinoamericana valorada en 2.400 milions. En una primera fase, Abertis es quedaria amb el 56% del capital, ara en mans d'OHL, en una transacció que superaria els 1.300 milions d'euros. Posteriorment, el grup presidit per Salvador Alemany es plantejaria fer-se amb la totalitat del capital a través d'una oferta pública d'adquisició (OPA).

OHL ha contractat una firma auditora perquè faci un informe sobre l'actuació de la seva filial OHL Mèxic en la contractació de l'obra del viaducte, després que es publiquessin unes gravacions en què directius de la companyia admetien haver inflat el pressupost per cobrar més peatge al govern federal.

La companyia va prendre aquesta mesura en el marc de la investigació interna oberta a l'empresa filial, tot i que ha expressat la seva "absoluta seguretat" que, tant la companyia com les seves filials, "compleixen escrupolosament i estricta la legalitat vigent i els seus contractes".

stats