Economia 20/07/2018

Es manté la vaga del 'handling' del Prat tot i l'acord perquè no n'hi hagi a tota la xarxa d'Aena

A Madrid s'ha arribat a un acord amb tot el sector, però a Barcelona el problema és només amb Iberia

à.f.m. / Agències
2 min
Iberia duplicarà rutes ja existents des de Barcelona i afegirà un vol a Punta Cana

BarcelonaAcord per evitar la vaga als serveis d'assistència a terra (el denominat 'handling', és a dir, manipulació de maletes i altres serveis a avions i passatgers) en tota la xarxa d'Aena. Aquesta vaga, que s'havia convocat per al 31 de juliol, finalment no es farà, però es mantenen la resta de vagues que afecten a l'Aeroport del Prat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de reunir-se a Madrid, l'Associació d'Empreses de Serveis d'Assistència en Terra a Aeroports (Aeata) i els sindicats USO, CCOO i UGT han arribat a un acord per evitar les aturades a tots els aeroports espanyols, que haurien afectat més de 50.000 treballadors. El sector protestava per l'endarreriment de dos anys en el conveni del personal de 'handling'.

Després de l'acord, el nou conveni es firmarà el 30 de setembre i s'hi inclouran millores salarials i de drets laborals.

Sense acord a Catalunya

En canvi, la reunió dels sindicats amb Iberia a Barcelona no ha acabat igual de bé. Després de cinc hores de negociacions al departament de Treball, les dues parts no s'han posat d'acord. D'aquesta manera, malgrat l'acord signat a Madrid, la vaga del personal de terra d'Iberia a l'Aeroport del Prat es manté per als dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d'agost.

Els sindicats han alertat que Iberia és la responsable del 60% de les operacions de terra que es fan a El Prat.

"Hem estat a punt de tancar un acord", ha explicat Omar Minguillón, portaveu d'UGT a Iberia. El secretari de Treball, Josep Ginesta, ha explicat que fins i tot s'havia arribat a redactar un acord, però que Iberia s'ha fet enrere "a l'últim moment".

Altres vagues convocades

A banda de la vaga dels serveis de terra d'Iberia, també hi ha convocada una vaga dels treballadors de Ryanair per dimecres i dijous de la setmana vinent (25 i 26 de juliol).

Tot plegat, a més, se sumarà als creixents problemes que està experimentant Vueling, on els retards i les cancel·lacions són cada cop més habituals malgrat que no hi ha cap vaga convocada.

stats