Economia 08/07/2015

Els països europeus aproven definitivament que el 'roaming' desaparegui d'aquí dos anys

El pacte europeu redueix en un 75% els recàrrecs a partir del 2016 i els suprimeix el 2017

Europa Press
1 min
UN COMPROMÍS ‘HISTÒRIC’
 L’excomissària d’Agenda Digital Neelie Kroes ja va intentar acabar amb el recàrrec per itinerància l’any 2013, però els interessos de les companyies i les eleccions al Parlament de l’any passat van endarrerir la negociació.

Brussel·lesEls governs de la Unió Europea han confirmat l'acord per eliminar els recàrrecs del 'roaming' a partir del 15 de juny del 2017, tal com es va acordar preliminarment el 30 de juny. A partir de llavors, els ciutadans dels estats membres podran trucar, enviar missatges de text o connectar-se a internet des de l'estranger sense que els cobrin de més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els recàrrecs per 'roaming' baixaran un 75% el 2016, fins a un màxim de 0,05 euros per minut en el cas de les trucades, de 0,02 euros pels missatges de text i de 0,05 euros per cada megabyte en l'ús de dades i internet. L'any següent, els recàrrecs desapareixeran per complet.

L'acord també inclou aspectes per garantir la neutralitat de la xarxa, és a dir, que tothom pugui gaudir d'un accés obert a internet sense cap tipus de discriminació. Els operadors estaran obligats a oferir els seus serveis de manera equitativa i només podran restringir-los en casos "limitats" com ara contrarestar un ciberatac o impedir la congestió de trànsit excepcional.

stats