Economia 16/02/2012

El comitè de Panrico es tanca a la fàbrica en contra de la retallada de sous

La plantilla votarà en referèndum la proposta del Govern de reduir salaris un 15% i fer 35 prejubilacions a canvi de garantir el futur de la planta a Santa Perpètua de Mogoda

Elena Freixa
2 min

BarcelonaEl comitè d'empresa de Panrico, de CCOO, ha decidit passar la nit a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda com a protesta per la retallada de sou que ha instat el mediador del Govern per tal d'evitar l'amenaça de tancament de la planta.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La proposta de l'autoritat laboral per desencallar el conflicte a Panrico ja és en mans dels treballadors i consisteix a proposar una rebaixa de sou del 15% (a través dels complements salarials) i repartir entre els 400 treballadors indemnitzacions per valor de 3,5 milions.

La idea és que, després d'aquesta retallada, cap sou a la planta de Santa Perpètua quedi per sota dels 26.000 euros i que els costos laborals s'apropin a la mitjana de les altres plantes del grup, segons han confirmat fonts properes a la negociació.

Les indemnitzacions serviran per comprar als treballadors les anomenades 'motxilles' amb els complements salarials que han anat generant al llarg dels anys.

La direcció de Panrico havia posat damunt la taula el tancament de la fàbrica justificant que els costos estaven disparats un 40%. Davant la manca d'acord entre les parts, l'autoritat laboral ha enviat una proposta que haurà de rebre el vistiplau de la plantilla.

La proposta del Govern també inclou 35 prejubilacions a la fàbrica catalana. L'ajustament salarial, en els casos més severs, es podrà fer gradualment al llarg de dos anys.

Si la plantilla vota a favor de la proposta en el referèndum previst els propers dies, el futur de la planta catalana quedarà clar, almenys durant els propers quatre anys. La direcció es compromet a garantir l'activitat i a invertir en la planta catalana durant aquest període.

La fàbrica de Santa Perpètua, a més a més, rebrà increments de producció si Panrico acaba tancant altres fàbriques que té a Espanya, com ja ha insinuat. L'operació s'emmarca en l'estratègia de retallar les pèrdues, que superen els 200 milions, i salvar el futur del grup.

stats