Economia 12/06/2014

Acaba sense acord la reunió entre l'empresa i els treballadors de Panrico

La setmana que ve les dues parts estan convocades a la Inspecció de Treball per tractar l'ERO temporal. Els treballadors faran una assemblea aquest divendres per decidir si continuen amb la vaga

Acn
2 min
VAGA PREVISTA  Els treballadors de la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda faran vaga.

BarcelonaEls treballadors de Panrico celebraran aquest divendres una assemblea per parlar sobre el futur de les seves propostes i amb la pregunta a l'aire de si han de mantenir o no la vaga que aquest divendres complirà vuit mesos. L'assemblea se celebrarà després que la reunió d'aquest dijous hagi acabat "sense cap avenç", segons ha explicat el president del comitè d'empresa de la planta de Santa Perpètua, Ginés Salmerón.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El comitè d'empresa ha proposat que, a banda dels 53 acomiadaments que l'empresa estaria disposada a reduir, se sumin 28 més que estan afectats per l'ERO però que si s'acomiadessin s'haurien d'externalitzar els serveis. La Generalitat s'ha ofert per fer de mediadora si les dues parts ho demanen.

La reunió ha durat més de dues hores i ha acabat sense cap canvi significatiu. Tot i això, les valoracions han estat diferents per part de les parts. El director general de Relacions Laborals, Jordi Miró, ha valorat positivament la trobada ja que ha assegurat que ha estat una trobada "seriosa i responsable on s'ha parlat amb molta claredat i ha estat útil per avançar en aquest procés complex i llarg". En canvi, el president del comitè d'empresa, Ginés Salmerón, ha dit en declaracions a l'ACN que no hi ha hagut "cap avenç" i que l'empresa no vol negociar fora del que marca l'ERO.

Miró ha dit als treballadors que la reunió del proper dimarts on es començarà a abordar l'ERO temporal que Panrico vol aplicar a Santa Perpètua per posar-la progressivament en marxa de nou un cop es desconvoqui la vaga serà "un bon moment" per reflexionar sobre l'aturada. Segons el responsable de Relacions Laboral, "cada cop són més" els treballadors que volen tornar a treballar.

D'altra banda, la Generalitat s'ha posat a disposició de treballadors i direcció perquè durant la setmana pensin si volen que l'administració faci una proposta mediadora i, "si les dues parts ho demanen", la Generalitat farà aquesta mediació. Miró ha dit però que la proposta hauria de votar-se en assemblea general on hi participarien tots els treballadors de la planta vallesana, els que estan en vaga i els que no. Segons els càlculs de Miró, si s'arribés a aquest escenari la proposta es podria votar durant la setmana de Sant Joan i "juliol seria el més de recuperació d'activitat a la fàbrica".

"Treballadors e Panrico també són els que han pactat a nivell estatal l'ERO i també els que fa setmanes que treballen amb normalitat i mai han fet vaga. Això acabarà sent qüestió de majores i minores", ha declarat Miró, que ha recordat que hi ha una sentència de l'Audiència Nacional que avala part dels acomiadaments.

Per la seva part, el comitè d'empresa i el comitè de vaga esperen reunir-se aquest divendres al matí amb un advocat de CCOO perquè els assessori sobre els dos ERO, tant el temporal com l'altre i conèixer si es pot aplicar el temporal tot i que hi ha una vaga i quina repercussió tindria.

A la tarda hi haurà una nova assemblea de treballadors a Santa Perpètua on s'exposarà tota aquesta informació i també es parlarà sobre la continuïtat o no de la vaga. "El que toca quan estem en aquest tipus de negociació es mantenir la vaga i ho volem parlar amb els treballadors però primer aclarir-nos nosaltres com a comitè de vaga i d'empresa", ha declarat.

stats