Economia 13/12/2013

Panrico accedeix a reunir-se amb el comitè de Santa Perpètua i el Govern

La trobada pot ser una via per desbloquejar el conflicte a la fàbrica catalana de Donuts, que porta 62 dies de vaga. Panrico ha anunciat que acomiadarà més de 200 empleats, dos terços del total

Elena Freixa
2 min
Els treballadors de Panrico han bloquejat el repartiment de Donuts els darrers dies. FRANCESC MELCION

BarcelonaLa Generalitat ha aconseguit que Panrico accepti una trobada amb el comitè d'empresa de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda el proper dimarts a la seu de la conselleria d'Empresa i Ocupació per mirar de desencallar el conflicte a la planta, que porta 62 dies de vaga.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari de Relacions Laborals del Govern, Ramon Bonastre, ha explicat que la reunió pot ser un punt d'inflexió per rebaixar la tensió de les darreres setmanes, que s'ha disparat sobretot des que els representants sindicals van signar per majoria l'acord amb l'empresa per retallar la plantilla i aplicar una rebaixa salarial. En el cas de Santa Perpètua, la retallada és especialment dramàtica, ja que l'empresa vol acomiadar 234 els 351 treballadors, dos terços del personal.

El comitè d'empresa ha rebut amb satisfacció el gest de Panrico per mirar de reobrir una via de diàleg i reconduir la situació, que els treballadors titllen de "càstig" per part de la direcció. La fàbrica "ja temia un tracte pitjor en l'ERO", ha explicat el president del comitè, Ginés Salmerón, i això és el que els treballadors no poden acceptar.

A més a més, els empleats catalans ja van patir una rebaixa salarial del 25% de mitjana fa un any i mig amb el compromís de mantenir el futur de la fàbrica almenys fins al 2016. Segons Salmerón, la retallada de dos terços de la plantilla és un "tancament tècnic", perquè deixa els efectius sota mínims per poder garantir una activitat productiva normal.

Bonastre no ha volgut avançar esdeveniments i ha confiat que les converses entre les parts el proper dimarts, la primera "confrontació dialèctica" després de moltes setmanes, permeti alguna esperança de reconduir el conflicte. Ha reconegut, però, que l'ERO està legalment aprovat, encara que els treballadors estudien la impugnació legítimament.

stats