Patronals
Economia Patronals 25/01/2023

Dues dones desencallen la renovació de la Fira

Anna Navarro i Laura Carnicero substituiran Pedro Fontana i Kim Faura després d'un acord entre la Cambra, l'Ajuntament i la Generalitat

2 min
01. Imatge de la Fira de Barcelona a Montjuïc.  02. Anna Navarro Schlegel.

BarcelonaL'ajornada i per moments conflictiva renovació del consell d'administració de la Fira de Barcelona quedarà aquest dimecres solucionada. Segons ha pogut saber l'ARA, finalment s'ha arribat a un acord entre la Cambra, l'Ajuntament i la Generalitat per procedir a la renovació d'un òrgan que havia superat els terminis establerts. Així, està previst que aquesta mateixa tarda es faci públic –si no hi ha una sorpresa d'última hora– l'acord que permetrà substituir Pedro Fontana (actualment, vicepresident del Banc Sabadell) i Kim Faura (històricament vinculat a Telefónica) en els càrrecs, i la renovació per un altre mandat de Luis Conde (Seeliger y Conde), Agustí Cordón (Culmia) i Miquel Martí (Moventia).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons diferents fonts han confirmat a aquest diari, l'esperat acord arriba de la mà del nomenament de dues directives: Anna Navarro Schlegel i Laura Carnicero. La primera és un nom que ja va ser avançat per l'ARA, amb una llarga vinculació amb el món de les empreses tecnològiques als Estats Units, el país on encara resideix. La segona és la flamant vicepresidenta de recursos humans de Seat i la primera dona que ha arribat a la vicepresidència en la història de l'automobilística catalana.

Xoc pels nomenaments

El conflicte per la designació d'aquests dos càrrecs va esclatar quan la Cambra, presidida per Mònica Roca, va plantejar la renovació de l'organisme com una potestat pròpia. Segons la normativa vigent, és efectivament la Cambra l'encarregada de proposar els noms dels consellers, i les dues administracions els han de ratificar. Però precisament aquesta necessitat de consens va fer que Govern i Ajuntament aturessin la intenció inicial de la Cambra, que pretenia nomenar Navarro i una altra directiva de tarannà netament sobiranista (cal recordar que la Cambra té aquest perfil d'ençà del triomf a les eleccions de la candidatura Eines de País, creada en l'àmbit de l'ANC). La mateixa Fira va mostrar el seu disgust davant la possibilitat que es polititzés el seu consell d'administració.

Laura Carnicero, vicepresidenta de recursos humans de Seat

Fonts coneixedores de la situació apunten que Carnicero és una figura proposada per la Generalitat i que compta amb el suport de l'Ajuntament i la Fira. L'acord en aquests dos noms facilitarà que el ple de la Cambra que se celebra aquesta mateixa tarda acordi previsiblement la renovació durant un altre mandat de quatre anys de Conde, Cordón i Martí.

L'olotina Anna Navarro Schlegel és vicepresidenta de Procore i una de les directives més influents del món tecnològic.

Anna Navarro és vicepresidenta de producte, mercats internacionals i globalització de la nord-americana Procore, una plataforma per al món de la construcció. Abans havia estat a NetApp i Cisco; als inicis de la seva carrera va estar a Xerox, VeriSign o VMware. El 2020 va ser designada per Analytics Insight com la dona més influent en el món de la tecnologia. Pel que fa a Laura Carnicero, és enginyera industrial i doctora i porta vinculada a Seat des del 1999, raó per la qual té un profund coneixement del sector de l'automoció.

stats