Economia 30/06/2016

Pedrosa i Conde es mantenen a la llista de morosos a Hisenda: consulta-la aquí

Montoro publica la llista de mororos que ha servit per reduir els deutes dels grans deutors en només un 0,7% des del desembre

Dani Sánchez Ugart
2 min
Mario Conde va sortir divendres de la presó.

MadridEl ministeri d'Hisenda ha publicat aquest dimecres la segona edició de la seva llista de morosos amb el fisc, que el departament de Cristóbal Montoro ja va publicar el desembre de l'any passat. Com en aquella ocasió, el llistat inclou noms coneguts, com el pilot de MotoGP Dani Pedrosa (que encara deu 7,86 milions d'euros al fisc), o l'exbanquer recentment engarjolat de nou Mario Conde (amb 9,96 milions). Com en l'anterior ocasió, el llistat també conté altres cares conegudes, com la de l'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz (1,36 milions).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La llista, que inclou deutes per valor de 15.700 milions d'euros, doncs, no ha fet gaire fortuna a l'hora de complir el seu objectiu d'incentivar la regularització dels deutes per part d'aquests morosos, per tal d'evitar la projecció pública. De fet, l'import total dels deutes és un 0,7% superior al de la llista que va publicar Montoro al desembre, tot i una reducció del nombre de persones o empreses que deuen més d'un milió d'euros (que són les que s'inclouen a la llsita) d'un petit 1,8%. Això vol dir que 333 contribuents han pagat els seus deutes, mentre que hi ha 246 nous deutors.

Dels 4.786 deutors que conté la llista, només 346 són persones físiques, mentre que la resta són empreses. Entre els noms que figuraven a la llista del 2015 i ja n'han sortit, per haver pagat els deutes, hi ha Javier, Carlota i Carlos Areces, accionistes importants d'El Corte Inglés. També desapareix de la llista BCN Godia, l'empresa de Liliana Godia.

Mentrestant, entre les noves incorporacions a la llista hi ha la del futbolista del Barça Dani Alves, amb 1,3 milions de deute.

De nou la llista de Montoro continua copada per immobiliàries i constructores, i liderada per l'empresa en liquidació Reyal Urbis. La immobiliària, però, ha reduït en 10 milions el seu deute, que ara se situa en els 368 milions d'euros. Nozar, per la seva banda, deu encara més de 206 milions i Spanair manté el deute de 7,1 milions d'euros.

La llista identifica completament els deutors, amb el NIF i la denominació social completa i el seu deute amb el fisc. Hisenda s'ha compromès a despenjar en un termini màxim de tres mesos la llista de la xarxa i, en aquest temps, farà que no sigui indexable pels cercadors d'internet.

La publicació d'aquesta llista dóna compliment a la nova llei tributària i persegueix l'augment de la recaptació tant abans del tancament del termini de la publicació com després. El ministeri va enviar una carta a principis de novembre als inclosos a la llista per informar-los. Aleshores, s'obria un termini de deu dies per corregir possibles errors materials, però no per satisfer els deutes.

Llistat de deutors amb Hisenda
stats