Economia 28/05/2020

El pes de Nissan a Catalunya: un 1,3% del PIB i un 2,6% de l'ocupació industrial

L'empresa nipona hi té tres fàbriques, un centre tècnic i dos centres logístics

Xavier Grau Del Cerro
1 min
La fàbrica de Nissan de la Zona Franca

BarcelonaLa companyia japonesa Nissan genera un 1,3% del producte interior brut (PIB) de Catalunya i un 2,6% de l'ocupació industrial, entre empleats directes i indirectes. Nissan té tres fàbriques a Catalunya: la principal a la Zona Franca, la d'estampacions a Montcada i Reixac i la de bastidors a Sant Andreu de la Barca.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més de les plantes de producció, l'empresa té un hub logístic al port de Barcelona i un altre centre logístic de recanvis al Prat de Llobregat, a més del centre tècnic europeu, dins del recinte de la Zona Franca.

Amb dades del l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) i segons fonts de la companyia, Nissan genera un 1,3% de tot el PIB català, un 7% del PIB industrial de Catalunya i un 8,2% del PIB manufacturer català.

Segons les últimes dades de l'empresa, l'ocupació directa a Catalunya són 3.348 empleats, dels quals 2.462 treballen a la planta de la Zona Franca, 161 a la de Montcada, 223 a la de Sant Andreu de la Barca, 81 al hub logístic del port i 117 al centre de recanvis del Prat.

Quant a l'ocupació indirecta, segons els sindicats assoleix els 20.000 llocs de treball, mentre que l'empresa la rebaixa a uns 13.400.

A més de Catalunya, Nissan té dues plantes més a Espanya que fabriquen components per a l'aliança: són la d'Ávila, amb 431 empleats, i la de Cantàbria, amb 535 treballadors, que es mantindran obertes.

stats