El preu del petroli es dispara quasi el 6% per l'acord entre l'Aràbia Saudita i Rússia

Els ministres dels dos estats es proposen cooperar amb altres països productors per estabilitzar el mercat

El preu del barril de petroli Brent registrava aquest dilluns un augment de gairebé el 6% en el mercat de Londres, a causa de la declaració conjunta que han fet els ministres d'energia de Rússia i l'Aràbia Saudita amb la finalitat d'estabilitzar els preus i reduir-ne la volatilitat.

A migdia el preu del barril de Brent es pagava a 49,40 dòlars, un 5,8% més del preu de l'obertura de la sessió. És el preu mes alt del barril des del passat 30 d'agost.

L'escalada del preu s'ha produït després que l'agència russa Tass hagi informat que el ministre d'Energia de Rússia, Alexander Novak, i el ministre d'Energia, Indústria i Recursos Minerals de l'Aràbia Saudita, Khaled bin Abdul Aziz al-Faleh, han signat una declaració conjunta per fer front a la inestabilitat dels mercats.

Segons l'agència russa, ambdós estats reconeixen la necessitat d'estabilitzar el mercat i, en aquest sentit, han anunciat que establiran un grup de treball. Els dos països, segons l'agència Novosti, han decidit actuar d'acord o en cooperació amb altres estats productors de petroli, destaquen "l'especial importància" de mantenir el diàleg constructiu i la cooperació estreta entre els principals països productors per mantenir l'estabilitat en el mercat del petroli i, alhora, que la inversió sigui sostenible a llarg termini.

Els membres de la Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) tenen prevista una trobada entre el 26 i el 28 d'aquest mes de setembre a Algèria amb representants d'altres estats que no són membres del càrtel. A l'agenda de la reunió hi ha la possibilitat d'arribar a algun tipus d'acord que permeti estabilitzar els preus del cru.