Economia 30/04/2015

El PIB accelera el creixement el primer trimestre i la taxa interanual puja al 2,6%

El govern espanyol ha elevat les previsions de creixement de l'economia fins al 2,9% aquest any

Europa Press
1 min
El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, en la seva compareixença després del consell de ministres / EFE

MadridL'economia espanyola va créixer un 0,9% en el primer trimestre de l'any, dues dècimes més del que ho va fer en el trimestre anterior, i la taxa interanual de creixement va situar-se en el 2,6%, segons l'avanç de dades de la Comptabilitat Nacional Trimestral publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE ).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A finals de març l'economia espanyola estava un 2,6% per sobre que no pas un any abans. Aquesta taxa interanual ha millorat sis dècimes respecte la del quart trimestre del 2014, un senyal de l'acceleració en la recuperació del PIB que va començar la segona meitat del 2013.

Amb el repunt trimestral del PIB entre gener i març s'encadenen ja set trimestres a l'alça, mentre que la taxa interanual acumula sis trimestres en positiu.

El govern espanyol ha anunciat una revisió a l'alça de les seves previsions que aquest mateix dijous presentarà. El nou quadre macroeconòmic apunta a un creixement del 2,9% aquest any i el proper i s'enciarà a Brussel·les juntament amb l'actualització del programa d'estabilitat.

stats