Economia 17/02/2014

Pimes i autònoms diuen “prou”

La patronal Pimec convoca un acte al març per denunciar els "greuges" que pateixen per part de les administracions

Efe
2 min
El president de Pimec, Josep González / ACN

BarcelonaLa patronal de la petita i mitjana empresa, Pimec, ha convocat un acte el 19 de març amb el lema 'Diguem prou' amb la finalitat de protestar pels "greuges" que denuncien que pateixen per part de les administracions les pimes i els autònoms. La junta directiva de Pimec i els socis col·lectius de la patronal (associacions empresarials i gremis) s'han reunit aquest dilluns de forma extraordinària i han decidit, després d'una votació, convocar aquest acte.

L'acte també es convoca per reivindicar el paper de pimes i autònoms i recollirà el "creixent malestar" d'aquests col·lectius, constatat a la junta directiva de Pimec del passat 21 de gener. "Els dirigents polítics han incomplert de manera reiterada les seves promeses electorals, des de la baixada d'impostos i les cotitzacions socials que prometien alguns, fins al país 'business friendly' (amic dels negocis) que oferien altres", diu la nota en al·lusió als governs català i espanyol.

En particular, els més de 200 empresaris i autònoms reunits aquesta tarda denuncien que els governants s'han mostrat "més sensibles als grans lobis i a les elits que als interessos de la majoria silenciosa".

Augments en els costos de la Seguretat Social, polítiques erràtiques, augments del preu de l'energia, creixent pressió fiscal, falta de crèdit i elevat cost del que es dóna, o "contínues i reiterades inspeccions de tota mena o traves administratives" són algunes de les queixes d'aquests col·lectius, segons el president de Pimec, Josep González.

Amb aquest acte, les pimes i els autònoms volen reclamar "canvis profunds i immediats" davant els greuges que pateixen i denunciar que s'ha "trencat el contracte social" amb les pimes i els autònoms, "que són la majoria del teixit productiu".

Pimec assegura que la crisi ha acabat amb 65.000 pimes que donaven feina a 350.000 persones i amb 70.000 autònoms a Catalunya, i anima els empresaris a fer arribar les seves propostes per elaborar un manifest que es farà arribar als governs català i espanyol.

stats