Economia 29/04/2014

Pimec avisa que la nova llei permet que les administacions paguin als proveïdors quan vulguin

La patronal presenta una queixa davant la Comissió Europea per l'adaptació que el govern espanyol ha fet de la normativa comunitària

Xavier Grau
1 min

BarcelonaLa patronal catalana Pimec ha presentat una queixa davant la Comissió Europea contra el govern espanyol per l'adaptació que ha fet de la directiva que ha de facilitar el finançament empresarial. La directiva europea estableix que l'administració ha de pagar les factures a proveïdors en un termini màxim de 30 dies des de la seva certificació i la certificació s'ha de fer en un màxim de 30 dies. Però el govern espanyol no ha inclòs aquest últim punt en la seva legislació, segons ha explicat el president de Pimec, Josep González.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això vol dir, segons González, que una factura s'ha de pagar a Espanya 30 dies després de la certificació, però no es marca un termini per fer-la i, per tant, es pot trigar tot el que es vulgui en certificar-la, cosa que continuarà retardant el cobrament per part de les empreses proveïdores.

D'altra banda, el president de Pimec ha refredat encara més una possible fusió de patronals catalanes. González ha criticat al president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, dient que no entén a les pimes. Ho ha fet en resposta a les crítiques que va fer el president de Foment a l'acte que Pimec va organitzar el mes de març sota el títol "Diguem prou" per mostrar el malestar dels empresaris.

Josep González, que ha assegurat que tornarà a presentar-se a les eleccions de Pimec que s'han de fer aquest any, ha dit que creu que l'economia espanyola creixerà més del previst, fins i tot per sobre del 1,5%, i que hi ha signes clars de recuperació i s'acabarà creant ocupació. Tot i això s'ha queixat de l'elevada pressió fiscal a les empreses, els alts costos socials i la falta de finançament.

stats