Economia 27/04/2021

Pimec aconsegueix tancar el 2020 amb beneficis tot i el covid

La patronal canvia els estatuts en una assemblea amb poca participació

2 min
Antoni Cañete, president de pimec

Pimec va tancar el 2020 amb beneficis tot i la pandèmia, segons els comptes publicats aquest dimarts per la patronal. En concret, va guanyar 525.000 euros. Tot i que això és gairebé un 20% menys que l’any anterior, el nou president de la patronal, Antoni Cañete, ha recordat que Pimec va aplicar una moratòria en el pagament de quotes i no va fer cap ERTO entre els seus treballadors l'any passat. La facturació va ser de 16,5 milions d’euros, xifra gairebé idèntica a la del 2019.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dels ingressos, segons ha detallat Cañete, al voltant d’un 8% (1,3 milions) van tenir origen públic com a part de la participació de Pimec en les taules de representació institucional. La resta va provenir de les quotes dels socis i de les activitats i serveis que ofereix Pimec als seus membres.

Els comptes s'han aprovat en una assemblea a porta tancada a la qual han assistit una vintena de socis, a banda de la junta directiva, segons les persones consultades. El vot telemàtic no estava permès. A l’assemblea també s'ha aprovat una modificació dels estatuts, tot i que Pimec no ha volgut donar gaires detalls de en què consistien aquests canvis.

Segons ha explicat Cañete, s’han fet tres tipus de modificacions: en primer lloc, s’ha adaptat el llenguatge dels estatuts perquè sigui igualitari; en segon lloc, hi ha hagut "canvis legislatius que obliguen a adaptar els estatuts"; per últim, s’han hagut d’adaptar els estatuts "a una nova governança", com per exemple a l’ampliació de membres de la junta de 100 persones a 120. Cañete ha assegurat que totes les propostes s'han aprovat amb un 99% de suport. Preguntada per quins han estat els resultats en nombres absoluts, Pimec no ha donat resposta.

Hi ha un punt que desperta curiositat entre les persones que coneixen la patronal de petites i mitjanes empreses, que és quina retribució tindrà Cañete, ja que per primer cop el president de Pimec tindrà assignat un sou. Cañete no ha volgut concretar aquest dimarts quan se sabrà aquesta informació, però ha deixat clar que és molt probable que no es faci pública. Actualment Pimec ha constituït una comissió de tres persones (dues internes i una d’externa) que en principi fixarà aquesta retribució, tot i que no hi ha una data prevista perquè es prengui una decisió definitiva.

stats