Economia 12/06/2018

La plataforma LaComunity llança la primera criptomoneda a Espanya

La 'start-up' de lloguer vacacional preveu captar 25 milions d'euros

Dani Cordero
2 min
Francesc Sanz, conseller delegat i fundador de LaComunity.

BarcelonaLa plataforma de lloguer vacacional LaComunity serà la primera companyia que llanci una criptomoneda a Espanya. La 'start-up' fundada per Francesc Sanz preveu captar en dues fases diferents 25 milions d'euros a través d'una ICO (una espècie d'oferta pública de venda d'accions per crear monedes virtuals), que li permetrà crear The Rentals Token (TRT), que posteriorment es podrà fer servir per pagar els apartaments que es lloguin a través del seu mercat d'apartaments turístics de lloguer.

Per augmentar la potencialitat d'ús dels seus 'tokens', LaComunity ha dissenyat una nova plataforma de codi obert, The Rentals Network, on pretén integrar propietaris d'apartaments, hostes, gestors professionals i grans plataformes de distribució perquè facin transaccions a través de contractes intel·ligents de la plataforma d'Ethereum. La companyia pretén que els seus TRT es converteixin en una fórmula estàndard de pagament d'allotjament turístic, i es basa en el fet que els diferents actors implicats s'estalviaran comissions (un 25%, segons Sanz) i evitaran problemes de les plataformes existents: denúncies falses, queixes superades, fraus o el fet que es comercialitzin habitatges sense llicència turística.

L'emissió de la nova criptomoneda s'ha desenvolupat en un temps rècord de quatre mesos, i respecta les directrius marcades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Per fer-ho, s'han previst dos trams d'emissions. La primera, de 5 milions d'euros, està en marxa des de divendres passat i estarà oberta fins al 17 de juliol. La segona, de 20 milions d'euros, es farà al mes de novembre, un cop la CNMV hagi aprovat el fulletó d'emissió. La companyia creu que compleix així amb els requisits marcats pel regulador borsari espanyol.

L'agència de valors Esfera Capital és l'encarregada de l'operació, que de moment té garantida una subscripció de mig milió d'euros entre els socis. La moneda està previst que es pugui començar a fer servir a la plataforma a partir del mes de novembre. Els recursos captats permetran accelerar el desenvolupament de la plataforma i llançar campanyes de publicitat entre els possibles usuaris de moneda virtual, molt concentrats en els mercats britànic, nord-coreà, alemany i nord-americà.

Sanz ha explicat a l'ARA que confien en l'èxit de la seva ICO perquè es tracta de la primera operació d'aquest tipus que es fa a Espanya, en els 140.000 habitatges de lloguer vacacional que es publiciten actualment al portal de LaComunity i per l'equip impulsor de la iniciativa, entre els quals hi ha José Carlos Norte, Fran Arechaga i Juan Ignacio Cifre.

stats