Economia 05/02/2017

Retards al 90% dels vols del Prat per culpa del vent i les obres de l'aeroport

L'aeroport opera amb només una de les tres pistes que té. Després d'un matí tranquil, els endarreriments han afectat gairebé tots els vols que sortien des de Barcelona

àlex Font Manté
1 min
Vueling va sumar 7,75 milions  de viatgers a l'aeroport del Prat durant el 2011.

BarcelonaEl mal temps està generant molts maldecaps als passatgers que han de passar per l'aeroport del Prat. Gairebé 9 de cada 10 avions que s'havien d'enlairar des de Barcelona entre les 12 del migdia i les 12 de la mitjanit han tingut retards, segons les dades recopilades per aquest diari. En concret, dels 323 vols que havien de sortir aquest diumenge, només 38 (un 12%) han pogut fer-ho puntualment. La resta han sortir tard.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El fort vent (que ha forçat la Generalitat a activar l'alerta Procicat) ha fet que Aena tanqués una de les tres pistes de l'aeroport. I a això s'hi ha d'afegir que hi ha una altra pista que fa setmanes que està tancada perquè s'hi estan fent obres de manteniment. És a dir, actualment l'aeroport del Prat opera amb només una pista, fet que dificulta absorbir tot el trànsit aeri que hi ha.

Des de l'aeroport asseguren que aquest dilluns s'acabaran les obres de manteniment, de manera que, encara que el vent es mantingui, en principi les instal·lacions estaran més ben preparades.

  • Entre les 12.00 i les 15.00 havien de sortir des del Prat 97 vols, però només 17 ho han fet a l'hora que tocava. La situació ha empitjorat a mesura que avançava el dia.
  • Entre les 15.00 i les 18.00 només han sortit puntualment 10 dels 106 vols programats.
  • Entre les 18.00 i les 21.00 tan sols 6 vols de 84 s'han enlairat quan els corresponia.
  • Entre les 21.00 i la mitjanit hi havia previstos 36 sortides, de les quals tan sols cinc han sortit a l'hora.

Durant el matí, en canvi, la situació ha estat molt més tranquil·la: la immensa majoria de vols han pogut enlairar-se a l'hora prevista. Els problemes, però, han començat a partir de les 11.30.

stats