Economia 04/06/2019

La precontractació dels VTC a l'àrea de Barcelona s'haurà de fer amb una hora d'antelació

El 'Butlletí Oficial de la Província' publica el reglament metropolità

Ara
2 min
Els treballadors dels VTC tallen part de la Diagonal

BarcelonaEl 'Butlletí Oficial de la Província de Barcelona' (BOPB) publica aquest dimarts el reglament que amplia fins als 60 minuts, és a dir, una hora, la precontractació dels VTC. El nou reglament entrarà en vigor d'aquí un mes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta norma afegeix, per tant, 45 minuts al quart d'hora que ja es va establir en el decret llei que la Generalitat va aprovar a principis d'any i que va posar punt final a diverses jornades de protesta dels taxistes, però també va portar al carrer els conductors VTC, que van ocupar la Diagonal fins a finals de febrer.

El ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar aquest reglament el 21 de maig i entrarà en vigor en el termini d'un mes, segons consta a l'anunci fet públic aquest dimarts.

El text metropolità es va aprovar amb els vots a favor de Barcelona en Comú, el PSC i la CUP, mentre que els grups d'ERC i JxCat es van abstenir. Finalment, el PP i Ciutadans van votar en contra d'endurir el temps d'espera mínima per demanar un VTC.

El reglament també estableix com a infracció greu el fet de no respectar els 60 minuts de precontractació, i fixa el règim sancionador en fins a 300 euros per a les infraccions lleus, de 301 a 1.400 euros per a les greus i de 1.401 a 6.000 euros per a les molt greus.

A diferència del decret de la Generalitat, la normativa de l'AMB no té rang de llei i, per tant, el sector dels VTC podria portar als tribunals la mesura per demanar-ne la suspensió cautelar. Això implicaria que el nou límit no entrés en vigor fins que la justícia resolgués el cas. A més, l'Autoritat Catalana de la Competència també podria impugnar aquest text si ho considerés oportú.

stats