Economia 02/06/2014

El president de CECOT sobre la independència: "Desendollar per seguir igual no té sentit"

Antoni Abad demana un canvi d'estructures polítiques

Xavier Grau
2 min

BarcelonaEl president de la patronal CECOT, Antoni Abad, ha lligat aquest dilluns el debat sobiranista a una refundació, perquè creu que les actuals estructures estatals no són vàlides. "Si no podem refundar, fundem", ha dit durant un esmorzar a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Però no ha refusat la possibilitat de que Catalunya exerceixi la seva sobirania si no es pot 'arreglar' Espanya. "Això sí, no es pot desendollar per continuar com fins ara. Això no ho comprem", ha explicat Abad. De fet, Abad ha dit que hi ha empresaris espanyols que li diuen que si Catalunya ho fes bé "vindrien cap aquí".

El president de la patronal vallesana s'ha mostrat molt crític amb el funcionament polític de l'estat espanyol i ha assegurat que és un llast per les empreses. "El principal problema de l'economia espanyola és la falta de qualitat de la democràcia", ha assenyalat Abad, que considera que avui en dia "Espanya no és un país modern, ni competitiu ni homologable internacionalment".

Abad ha assegurat que un país no pot tenir el baix nivell formatiu i educatiu que té Espanya i ha dit que els poders públics no són independents. Ha advocat per una col·laboració públic-privada en que les administracions estiguin al servei de les persones i de les empreses, i no a l'inrevés.

També ha criticat el retard del govern espanyol en atacar la llarga crisi, especialment el retard en fer la reforma laboral. To i això, Abade creu que de la crisi també se'n poden treure conseqüències positives. "Ha estat una dutxa freda de realisme que ha permès recuperar els valors de l'esforç, l'estudi i el sentit comú", ha assenyalat. Abad, que ha defensat la meritocràcia, ha estat molt crític tant amb el govern espanyol com el català pel seu immobilisme a l'hora d'afrontar reformes. També ha criticat la falta d'infraestructures, com la B-40, que ajudarien al desenvolupament econòmic, i ha fet una clara aposta per la reindustrialització.

stats