Economia 10/06/2013

El president d'Orange, detingut per l'escàndol Tapie, que també esquitxa Lagarde

El directiu de la companyia de telecomunicacions era cap de gabinet de Christine Lagarde, llavors ministra d'Economia, quan es van produir els fets l'any 2008

Efe
1 min
El president director general d'Orange, Stephane Richard.

ParísEl president director general de la teleoperadora Orange, Stéphane Richard, ha estat detingut aquest dilluns per ser interrrogat sobre el cas Tapie a França, que investiga la indemnització milionària que va rebre l'empresari Bernard Tapie, expropietari de la marca Adidas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El directiu de la companyia de telecomunicacions era el cap de gabinet de Christine Lagarde en la seva etapa de ministra d'Economia a França, quan es van produir els fets per resoldre el litigi obert entre l'estat francès i l'empresari.

El que s'investiga és un arbitratge celebrat llavors per segellar el litigi obert per la venda de la marca esportiva Adidas i que va acabar concedint a Tapie, expropietari de la firma, una indemnització de 403 milions d'euros.

Richard haurà de respondre sobre el paper i la responsabilitat del ministeri d'Economia en la decisió de recórrer a aquest procés d'arbitratge en comptes d'anar als tribunals ordinaris per resoldre el contenciós que des de feia una dotzena d'anys enfrontava l'estat francès amb l'empresari.

Els àrbitres van estimar llavors que Tapie no havia rebut un tracte lleial del llavors banc nacionalitzat Crédit Lyonnais, després d'apartar-lo de l'empresa Adidas a mitjan dels anys 90.

La policia també ha arrestat Jean-François Rocchi, expresident del Consorci de Realització (CDR), l'estructura pública que va gestionar el passiu d'aquest banc.

stats