Economia 30/09/2014

CiU acusa el govern espanyol de castigar Catalunya en els pressupostos pel 9-N

"En un moment en què hi ha una situació política complexa, l'Estat segueix disminuint la inversió infraestructures a Catalunya", ha criticat el diputat Per Macias des del Congrés

Efe
2 min

MadridEl portaveu adjunt de CiU al Congrés Pere Macias ha acusat aquest dimarts el govern espanyol de sotmetre als ciutadans catalans a "un autèntic càstig en els Pressupostos Generals de l'Estat, en què "disminueix la inversió a Catalunya, per "plantejar una consulta sobre la seva futur polític ". Macias s'ha expressat així en una roda de premsa a la cambra baixa per valorar els pressupostos de 2014, que avui ha presentat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"En un moment en què hi ha una situació política complexa, l'Estat segueix disminuint la inversió infraestructures a Catalunya", que segueix sent necessària, ha denunciat Macias "No trobem altra explicació que la voluntat explícita de castigar el conjunt dels catalans perquè han gosat plantejar una consulta sobre el seu futur polític", ha afegit.

Per a CiU es tracta d'uns pressupostos "inflats, confusos i electoralistes", que s'agreugen per aquest "càstig a tots els ciutadans de Catalunya" que vincula amb la convocatòria de la consulta.

Macias ha argumentat que les previsions macroeconòmiques són poc realistes i no podran complir-se i, a més, en relació de Catalunya, ha lamentat que l'Estat no estigui ajudant "per a res a les comunitats autònomes" perquè el finançament s'ha reduït un 18% des del 2012 quan, justament, són les comunitats les que sostenen l'educació, la sanitat i els serveis socials.

A més, ha criticat que des que governa el PP la inversió pública a Catalunya no ha parat de disminuir en els pressupostos, i ha vinculat aquesta reducció amb una "situació política complexa", en què es posposen alguns projectes d'importància com el corredor del mediterrani, castigant així al conjunt dels catalans, ha insistit. Per això ha assegurat que CiU no donarà suport als pressupostos generals de l'Estat per al 2015.

stats