Economia 30/09/2014

Montoro presenta al Congrés els pressupostos de "la consolidació de la recuperació"

El ministre entrega al president de la cambra baixa, Jesús Posada, el llapis de memòria amb els números de l'any vinent

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro (d), lliura al president del Congrés, Jesús Posada, el projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2015 / EFE

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha entregat aquest dimarts al president del Congrés, Jesús Posada, el llapis de memòria amb els pressupostos generals de l'Estat pel 2015. El consell de ministres va aprovar divendres el projecte de llei, que considera que és el de "la consolidació de la recuperació i l'ocupació", després que aquest any el presentés ja com el de la "recuperació".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Està previst que l'equip de Montoro presenti els pressupostos al detall a les 11 a la cambra baixa. Acompanyaran el ministre els secretaris d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre; de Pressupostos, Marta Fernández Currás; i d'Administracions Públiques, Antonio Beteta.

Les xifres es presenten ja amb un límit de despesa inferior al d'aquest any. En concret un límit de despesa no financera de 129.060 milions d'euros, el que representa una caiguda del 3,2%.

Tot i ser els pressupostos de la reforma fiscal de Montoro, que ha de suposar una baixada d'impostos per a les famílies, el govern espanyol calcula que els ingressos tributaris creixin el 3,5% el 2015 fins arribar als 186.111 milions d'euros. Seria així l'any amb més recaptació de la democràcia. Es calcula que el descens en ingressos de l'IRPF sigui d'un 0,2%, d'impostos especials un 2,7%, però que es vegi recompensat per un augment de l'IVA del 9,9% i de l'impost de societats un 5,6%.

I tot plegat amb la confiança que l'economia creixi fins a un 2%, després que el ministeri d'Economia presentés divendres passat un nou quadre macroeconòmic on es revisen a l'alça les perspectives de creixement.

stats