Economia 27/09/2019

El preu dels pisos baixa a Barcelona per primer cop des del 2013

El preu de l’habitatge a la ciutat de Barcelona ha baixat un 1% al tercer trimestre d’aquest any

Xavier Grau
2 min
El preu dels pisos a la ciutat de Barcelona ha baixat un 1% al tercer trimestre.

BarcelonaEl preu de l’habitatge a la ciutat de Barcelona ha baixat un 1% al tercer trimestre d’aquest any en relació al mateix trimestre de l’any anterior, segons va avançar ahir l’empresa de taxacions Tinsa. És el primer descens del preu dels pisos a Barcelona des de l’any 2013.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia ha indicat en el seu informe que s’ha registrat una desacceleració dels preus a les grans ciutats, especialment a Barcelona amb el descens interanual, però també a Madrid, on el preu encara creix un 3% respecte a un any enrere però baixa un 18,7% respecte al trimestre anterior. Ara els principals augments dels preus són en altres ciutats on encara no s’havien disparat tant, com a Palma (+8,6%) i València (+8,4%), a més de Màlaga (+5,6%), Sevilla (+5,4%) i, d’una manera més moderada, Saragossa (+3,2%).

Pel que fa a les altres capitals catalanes, entre juliol i setembre els preus també van caure a Lleida, un 4,6%, mentre que a Girona i Tarragona van pujar un 3,1% i un 2,5%, respectivament.

Augment del 2,6% a Catalunya

D’altra banda, per comunitats, els preus a Catalunya van pujar en conjunt un 2,6%, el mateix increment que a la Comunitat de Madrid, mentre que els augments més pronunciats van ser els de Navarra (6,1%), l’Aragó (4%), el País Basc (3,9%) i el País Valencià (3,9%).

De fet, segons Tinsa, la Comunitat de Madrid i Catalunya, on els preus es van incrementar un 42% i un 33%, respectivament, des que van tocar fons durant la crisi, són els territoris més dinàmics, a gran distància de la resta.

Per províncies, els preus dels habitatges acabats van pujar un 1,9% a Barcelona, mentre que a les comarques de Girona ho van fer un 4,5% i a les de Tarragona un 3,2%. Per contra, a la demarcació de Lleida van patir un descens del 10,3%.

Pel que fa al conjunt d’Espanya, el preu dels habitatges acabats va pujar un 3,8% durant el tercer trimestre en comparació amb el mateix període de l’any passat, mentre que entre el segon i el tercer trimestre la pujada va ser més moderada, d’un 1,2%.

stats