Publicitat
Publicitat

HABITATGE

El preu de l'habitatge cau un 12% a Catalunya durant el primer trimestre del 2012

Les vivendes catalanes han perdut un 33,8% del seu valor des que es va arribar als preus màxims el tercer trimestre de l'any 2007, segons Tinsa

El preu de l'habitatge a Catalunya ha experimentat un descens del 12,8% durant els tres primers mesos de l'any en relació amb les dades del mateix període del 2011. Així ho indiquen les dades de l'índex de mercats immobiliaris espanyols (IMIE) de Tinsa .

Catalunya és, segons l'informe, la tercera comunitat que registra una caiguda més important del valor de la vivenda, superada només per Aragó (-16,2%) i Navarra (-16%). Quant als preus de l'habitatge al conjunt espanyol, el descens mitjà se situa en el 9,2%.


Per províncies, Lleida és la que experimenta un retrocés més significatiu dels preus, amb un 14% menys, mentre que Barcelona i Tarragona registren caigudes del 12,4%. Girona, que és la província menys afectada, pateix una baixada dels preus del 7%.

A més, les dades mostren que els habitatges catalans han perdut un 33,8% del seu valor des que es va arribar als preus màxims el tercer trimestre de l'any 2007.

Barcelona i Tarragona són les províncies que han experimentat una caiguda més important des dels màxims, amb un 34,5% menys.

Més continguts de