Els preus repunten una dècima al març a Catalunya i la inflació se situa en un 1,5%

A Espanya la inflació se situa en un 1,2%

Els preus a Catalunya van pujar una dècima al mes de març i la inflació se situa en un 1,5%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el conjunt de l'Estat, l'augment al març també va ser d'una dècima, però la inflació se situa per sota de la de Catalunya, en concret en un 1,2%.

A Catalunya, el principal impuls dels preus al març el van aportar la roba de vestir (4%) i el calçat (4%), així com els serveis d'allotjament (3,7%) i els paquets turístics (2,5%), coincidint amb les vacances de Setmana Santa.

Els principals descensos es van registrar en l'electricitat, el gas i altres combustibles (-4,2%), així com en els equips de telefonia (-2,5%), i en els equips d'oci, jardineria i animals de companyia (-1,6%).

En el conjunt espanyol, l'augment de l'IPC l'han impulsat alguns aliments, com els llegums i les hortalisses; els carburants, i els paquets turístics i serveis d'allotjament, per les vacances de la Setmana Santa. A Espanya l'IPC acumula ja 19 mesos seguits en positiu.

La inflació subjacent —que no inclou l'energia ni els aliments no elaborats— va augmentar una dècima i es va situar en un 1,2%. Pel que fa a l'índex de preus al consum harmonitzats (IPCA), la taxa anual se situa en un 1,3%, una dècima més que al mes de febrer.