Economia 23/09/2013

Puig, sobre la nova estratègia industrial: "S'ha acabat el temps de les subvencions"

Els recursos del Govern cap a la indústria no creixeran i es vol canviar la política per repartir-los

Elena Freixa
1 min
El model de tren Metropolis, molt habitual al metro de Barcelona i exportat a nombroses ciutats, es va dissenyar a Santa Perpètua.

BarcelonaEl Govern compta amb recursos limitats per donar suport a la indústria, tot i que assegura que es tracta del pilar fonamental sobre el qual ha d'arribar la recuperació de l'economia. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assenyalat que la nova estratègia industrial es desplegarà tenint en compte que "s'acaba el temps de les subvencions i cal canviar el xip".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nova estratègia que ha presentat la Generalitat aquest dilluns redefineix els sectors industrials tradicionals en set categories més àmplies: alimentació, energia i recursos, sistemes industrials, indústries de mobilitat sostenible, indústries relacionades amb el disseny, indústries de la salut i indústries basades en l'experiència (aquí s'inclouen arts gràfiques o audiovisuals).

El nucli de cooperació entre les empreses d'un mateix àmbit serà el clúster, que ja funciona en alguns sectors com ara l'automoció, la moda i el tèxtil o les joguines i el material per a nens, però que es vol generalitzar a molts altres àmbits.

La innovació i l'augment del component tecnològic dels productes industrials serà una de les línies prioritàries en què el Govern vol incidir en els seus programes de suport al sector, així com la pota de la internacionalització (especialment de les pimes), que seguirà sent clau.

"Catalunya serà industrial o no serà", ha dit Puig, que ha incidit en el missatge positiu que la crisi "ja ha acabat" i que ara comença tota la feina de "redreçar i reescriure l'economia".

La reindustrialització del país, ha afegit, també es treballarà no només mirant de captar inversors estrangers, sinó també evitant la pèrdua d'empreses fent un seguiment dels casos en què el Govern detecti un risc de fallida.

stats