Economia 28/09/2017

Quadis obre una nova línia de negoci de vehicle d’ocasió ‘online’

L’empresa ha obert una nova línia de negoci intentant capgirar el servei tradicional de compravenda de vehicles de segona mà

Natàlia Vila
2 min
Quadis obre una nova línia de negoci de vehicle d’ocasió ‘online’

Repensar un negoci de tota la vida és el pas que ha fet el grup de concessionaris de vehicles Quadis. L’empresa ha obert una nova línia de negoci intentant capgirar el servei tradicional de compravenda de vehicles de segona mà: ara, a través d’una plataforma a internet on es pot fer tota la transacció sense passar pel concessionari en cap moment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Webycar, la nova filial del grup, és 100% propietat de Quadis i va arrencar al juny: des d’aleshores ja ha venut un centenar de vehicles a particulars. “Comencem de zero però amb tota la garantia, la seguretat i l’experiència del grup al darrere”, va explicar a l’ARA Josep Guasch, director general de la nova companyia. “No som un intermediari com Wallapop, som un negoci de compra i venda i nosaltres ens hi impliquem del tot”, matisa Guasch, amb 14 anys a la direcció del grup en les àrees de finances, asseguradores i rent a car.

Per tirar endavant el projecte, Quadis ha fet una inversió de quatre milions d’euros (per engegar la plataforma, les instal·lacions i comprar els primers vehicles) i preveu facturar 3,5 milions aquest 2017, entre juliol i desembre, i doblar aquesta xifra l’any que ve, fins a superar els set milions: “Potser fins i tot es passa aquesta xifra perquè hem començat amb més força del que esperàvem”, explica Guasch. La companyia encara no dona dades de resultats però assegura que seran positius ja aquest any perquè tenen “molts pocs costos estructurals”.

De moment, Webycar ja ha posat en marxa dues botigues, una a la Zona Franca i l’altra al Quadis Autocentre que el grup té a Sant Boi de Llobregat, i compten amb una quinzena de treballadors en total. Segons Guasch, ben aviat hauran d’ampliar plantilla. “El ritme de demanda d’internet va pujant i ens faran falta comercials”, admet.

Expansió ràpida

Webycar vol estendre la seva presència ràpidament i ja estudia obrir noves oficines al voltant de Barcelona. “Ens interessen les zones de fàcil accés i amb moviment com el Vallès, per exemple”, avança Guasch. Després la direcció no descarta expandir-se a Espanya amb oficines on Quadis ja té negoci, com Castelló i València, i en grans ciutats com Madrid i Bilbao.

stats