Economia 13/01/2016

Quatre anys de presó per amputar-se la mà i fingir un accident per cobrar una assegurança

El condemnat va cobrar 335.000 euros com a indemnització, que ara haurà de retornar

Efe
2 min
El condemnat és un agricultor, que no podia fer front al pagament de la seva hipoteca.

CastellóLa secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat aquest dimecres a quatre anys de presó per un delicte continuat d'estafa un home que es va amputar una mà i va fingir haver patit un accident de trànsit. A més a més, haurà de retornar a les asseguradores els 335.000 euros que va percebre com a indemnització.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons la sentència feta pública avui pel Tribunal Superior de Justícia valencià, el condemnat era un agricultor amb problemes econòmics per pagar la seva hipoteca. Abans del sinistre, va contractar vuit assegurances en companyies diferents i va ampliar-ne la cobertura per, després, rebre'n les indemnitzacions corresponents. Al mes d'abril del 2014, un gironí ja va provar d'estafar 122.000 euros a companyies asseguradores quan es va tallar dos dits.

La decisió del magistrat considera provat que l'acusat "va amputar-se la mà dreta amb un instrument punxant durant la matinada del 10 de desembre de 2007, sol o amb l'ajuda de tercers". Després d'haver-se protegit la ferida amb un torniquet per controlar l'hemorràgia, es va dirigir amb el seu cotxe fins a la carretera que uneix els pobles valencians de Nules i Moncofar i va estimbar-se per un desnivell. Un cop aturat, va col·locar la mà que s'havia tallat als peus del seient del conductor i va calar foc al vehicle amb una bossa de benzina que duia preparada.

Tot seguit, va trucar al telèfon d'emergències 112 i va esperar, "fumant-se un cigarret", al costat del vehicle que arribessin els agents de la Policia Local, els bombers i la Guàrdia Civil.

Per tot això, la secció primera el condemna a quatre anys de presó per delicte continuat d'estafa, li imposa una multa de 3.000 euros i el condemna a retornar a les companyies d'assegurances els 335.000 euros que va cobrar com a indemnització per l'accident simulat.

stats