Economia 11/05/2018

Rajoy dona 5 milions al MWC després que ho fessin Generalitat i Ajuntament

Aprova per decret l'assignació per "garantir que l'esdeveniment se celebri"

Ara
1 min
El portaveu de l'executiu espanyol a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

BarcelonaEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres una dotació de cinc milions d'euros per a la Fundació Barcelona Mobile World Capital per contribuir al finançament del Mobile World Congress (MWC), segons ha informat el ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital a través d'un comunicat. La Generalitat i l'ajuntament de Barcelona, que aporten una xifra similar, ja han fet la seva aportació.

La subvenció servirà per finançar les activitats necessàries per celebrar l'MWC, així com les actuacions aprovades pel patronat de la fundació destinades a promocionar i fomentar l'ús de les tecnologies i solucions mòbils en els diferents sectors d'activitat.

L'executiu espanyol té interès en aquest esdeveniment perquè "és un focus projectat sobre Barcelona", ha assenyalat el portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, en la conferència de premsa posterior al consell de ministres.

Méndez de Vigo ha afegit que amb aquesta partida, aprovada a través d'un reial decret, el govern pretén "garantir que l'esdeveniment se celebri a Barcelona l'any que ve", després d'assegurar que l'any passat hi va haver dubtes sobre la continuïtat, malgrat que Barcelona té contracte amb GSMA, l'entitat que organitza l'esdeveniment, fins al 2023.

En l'última edició l'MWC va reunir més de 107.000 visitants de 205 països i més de 2.400 companyies.

stats