Economia 17/04/2015

Rato: "Confio en la Justícia i hi col·laboro activament"

Rodrigo Rato passa la nit al seu domicili després de l'escorcoll del seu pis i el seu despatx. Ha estat més de set hores detingut

Efe
2 min
Rodrigo Rato és introduït al cotxe policial en sortir detingut de casa seva / AFP

MadridHa estat més de set hores detingut però Rodrigo Rato passa la nit al seu domicili de Madrid i no a la comissaria de policia. L'exvicepresident espanyol havia estat detingut al seu domicili, que estava sent escorcollat per agents de l'Agència Tributària des de primera hora de la tarda de dijous. La policia l'ha traslladat després al seu despatx, pròxim a la seva casa del barri de Salamanca de Madrid, on ha continuat l'escorcoll. La Fiscalia de Madrid havia demanat al jutge d'instrucció número 35 de Madrid deixar en llibertat l'exvicepresident espanyol en acabar els escorcolls ordenats pel magistrat. Així ha estat: a quarts d'una de la matinada Rato tornava a casa seva sense passar a disposició judicial. En arribar, i davant del núvol de periodistes que l'esperaven al carrer, Rato ha assegurat tenir "confiança en la Justícia" i i ha afirmat que hi col·labora"activament". "Sóc a casa, amb la meva família i en llibertat", s'ha limitat a afegir mentre tocava el timbre. Tot fa pensar que el jutge el citarà a declarar, si així ho considera convenient, segons vagi avançant la seva investigació.

L'escorcoll del domicili i el despatx que l'expresident de Bankia té al barri de Salamanca, molt pròxim al seu habitatge, són conseqüència de la demanda del fiscal, en el marc d'una denúncia en la qual acusaRato de frau, blanqueig de capitals i aixecament de béns. La Fiscalia també hauria denunciat altres persones la identitat de les quals encara es desconeix. També s'estaria investigant un bufet d'advocats vinculat a Rato a Sotogrande (Cadis)

Dimecres es va saber que Rodrigo Rato es va acollir a l'amnistia fiscal impulsada pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro l'any 2012. L'expresident de Bankia va afirmar que ja ho havia comunicat al govern de Mariano Rajoy per tal de regularitzar la seva situació amb hisenda.

Cal recordar que el febrer passat l'Agència Tributària va enviar al Servei Executiu contra el Blanqueig de Capitals un llistat amb 705 noms de persones acollides a aquesta amnistia amb indicis de blanqueig. El nom de Rato apareixeria a la llista.

De moment, Rato ha assegurat que no ha rebut cap notificació oficial en què se l'informi d'aquesta investigació. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, s'ha limitat a dir que el seu departament investiga tothom, amb independència de qui és o de qui ha estat.

stats