Economia 07/01/2015

Comencen oficialment les rebaixes d'hivern

Alguns establiments, especialment de grans cadenes, van avançar les rebaixes divendres acollint-se a la llei estatal

Acn
2 min
Una dona mira un article rebaixat a 'El Corte Inglés', a Barcelona / CÈLIA ATSET

BarcelonaLes rebaixes d'hivern arrenquen oficialment aquest dimecres coincidint amb el final de les festes de Nadal, tot i que alguns comerços van avançar les rebaixes divendres passat acollint-se a la llei estatal, que és més permissiva, en plena campanya nadalenca. A més, el primer diumenge de la campanya de rebaixes, l'11 de gener, els establiments podran obrir les portes, ja que és el primer festiu del període legal de rebaixes que estableix la llei catalana d'horaris comercials, suspesa pel Tribunal Constitucional. Per a la campanya d'enguany es preveuen descomptes molt atractius, que poden arribar fins al 70%, principalment en peces de roba.

Sobretot establiments de cadenes conegudes van decidir acollir-se a la llei estatal i divendres passat ja anunciaven descomptes de fins al 50% als seus aparadors. Els petits comerciants, però, asseguren que el fet d'avançar les rebaixes no afavoreix les vendes, ja que la renda de les famílies és limitada. Sostenen que l'efecte serà que les compres s'hagin concentrat durant els dies previs al dia de Reis amb els preus més baixos.

No obstant això, els comerciants preveuen una campanya de rebaixes amb descomptes importants. El president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, ha matisat que "molts comerços han optat per fer promocions importants", cosa que, segons ha dit, "fa preveure una campanya de rebaixes molt agressiva amb descomptes molt atractius per als clients per tal de superar les promocions d'aquests dies". Es preveu que els descomptes es moguin entre el 20 i el 70%, i que els més importants siguin sobretot per a les peces de roba.

La normativa catalana manté que les rebaixes comencen aquest dimecres, l'endemà de Reis, coincidint amb el final de les festes de Nadal, tot i que el Govern "no farà res" per sancionar els establiments que ja van iniciar les rebaixes la setmana passada perquè la suspensió de la llei catalana deixa sense efecte la restricció prevista per la Generalitat i, per tant, l'aplicació de la llei estatal "permet" anunciar rebaixes "en qualsevol època de l'any", segons va puntualitzar ahir el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

stats