Economia 13/05/2014

La recaptació d'Hisenda per frau fiscal cau per primera vegada en 23 anys

Els tècnics del ministeri d'Hisenda reclamen poder investigar grans empreses. Fins ara, el 75% dels inspectors només investiguen companyies amb uns ingressos màxims de 4 milions d'euros.

Júlia Manresa
1 min

BarcelonaL'Agència Tributària Estatal (AEAT) va recaptar 567 milions d'euros menys el 2013 en la seva lluita contra el frau fiscal, cosa que suposa la primera caiguda en 23 anys, des que es va crear l'organisme. Així ho han denunciat aquest dimarts en un comunicat els tècnics del ministeri d'Hisenda (Geshta).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els tècnics denuncien que aquest descens dels ingressos recaptats contra l'economia submergida s'ha produït a causa d'un "esgotament de l'actual model organitzatiu de l'Agència Tributària", que al mateix temps ignora les seves propostes de millora de la institució.

Poder investigar les grans fortunes

Entre els seus suggeriments, Geshsta reclama que es pugui investigar empreses amb uns ingressos de fins a 12 milions d'euros. Actualment, el 75% dels tècnics només poden investigar aquelles que n'ingressen fins a 4 milions. Segons els tècnics d'Hisenda, d'aquesta manera es multiplicaria la lluita contra el frau, ja que el 72% de l'economia submergida es concentra en empreses de dimensions més grans.

Geshta xifra que la bossa de diner negre de l'economia espanyola equival al 24,6% del PIB, més de 253.000 milions d'euros. Per reduir aquesta xifra, els tècnics d'Hisenda reclamen que els 750 inspectors amb els quals compta l'Agència Tributària Estatal puguin dedicar-se a empreses més grans.

stats