Economia 15/07/2015

El 2016 només s'hauran recuperat un de cada tres llocs de treball perduts, segons Funcas

El PIB espanyol tornarà a nivells d'abans de la crisi l'any que ve sense que l'ocupació li pugui seguir el ritme, segons Funcas

Europa Press
1 min
POC RECORREGUT Les oficines de l’Inem i del SOC, només obertes al matí, tenen un èxit escàs.

MadridLa Fundació de les Caixes d'Estalvi (Funcas) assegura que, si es compleixen les previsions de creixement del 3,3% per a aquest any i del 3% per al 2016, Espanya haurà recuperat a finals de l'any que ve el Producte Interior Brut (PIB) perdut durant la recessió.

No passarà el mateix amb l'ocupació, doncs, en aquest mateix escenari, Funcas calcula que només es recuperarà una tercera part dels llocs de treball destruïts en la crisi, situant-se la taxa d'atur a l'entorn del 20%.

En el seu últim nombre de 'Quaderns d'Informació Econòmica', Funcas explica que la revisió a l'alça de les seves previsions de creixement fins al 3,3% el 2015 i el 3% en 2016 (xifres que coincideixen amb l'últim quadre macroeconòmic del govern espanyol), es deu a factors externs positius, als estímul fiscals i als resultats de les reformes estructurals, que han impulsat la recuperació econòmica a Espanya.

No obstant això, adverteix que el "esgotament progressiu" dels efectes expansius d'alguns d'aquests factors donarà lloc "molt probablement" a una desacceleració de l'economia partir del tercer trimestre del 2015.

Amb la vista posada a llarg termini, Funcas recomana en aquest article, elaborat pel professor Àngel Laborda i l'economista Maria Jesús Fernández, seguir una estratègia de política econòmica que elevi el potencial de creixement, afrontant les "debilitats" i "deficiències" del sistema productiu.

stats