Economia 26/06/2014

Catalunya vota a Madrid en contra de complir els objectius de dèficit

Mas-Collel està reunit amb Montoro al Consell de Política Fiscal i Financera. "No sé per què venim, tot està dat i beneït", ha dit en entrar a la reunió

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridCatalunya, Andalusia, Astúries i Canàries han votat en contra de complir els objectius de dèficit aquest 2014, segons fonts properes a la negociació. Tots els consellers d'Economia estan reunits amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en el Consell de Política Fiscal i Financera. Un dels punts de l'agenda d'aquest dijous era aprovar el compliment dels objectius de dèficit tant per a aquest exercici com també la revisió establerta en el pla d'estabilitat del govern espanyol fins el 2017. El govern preveu una contracció del 0,1% del PIB per aquest 2014, un -0,7% pel 2015, un -0,3% pel 2015 i un 0,0% el 2017, arribant així a l'equilibri pressupostari mencionat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la segona votació, del 2015 al 2017, Catalunya, Astúries i Andalusia han votat en contra, mentre que Canàries s'ha abstingut.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja havia avançat que Catalunya no compliria la reducció d'un 0,1% del PIB que se li demanava i demanava a Madrid, en canvi, tres dècimes de marge.

Tot i això, a l'entrada del Consell de Política Fiscal i Financera al ministeri d'Hisenda, Mas-Colell s'ha mostrat pessimista. "No sé per què venim, ja està tot dat i beneït", ha declarat. "No ens rendim mai però veiem molt difícil que ens donin més marge de dèficit", ha afegit.

stats