Economia 23/06/2014

L'Estat fa pagar impostos a les indemnitzacions per acomiadament

Des del divendres passat, tots els acomiadats que cobrin més de 20.000 euros l'any de sou han de de tributar.

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
L'equip d'Hisenda dirigint-se a la roda de premsa per explicar la reforma fiscal. EFE

MadridDes de divendres passat que l'Estat ja fa pagar impostos a les indemnitzacions per acomiadament. Segons ha anunciat aquest dilluns el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Farre, el Consell de Ministres ha aprovat que les indemnitzacions tributin a partir de 2.000 euros per any treballat. La norma està inclosa en l'avantprojecte de llei de la reforma fiscal, que aquest dilluns l'equip del ministre Cristóbal Montoro, ha presentat al detall. Tot i això, la norma ja s'ha començat a aplicar, ha aclarit Ferer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el govern de Mariano Rajoy, la mesura de fer pagar impostos pels acomiadaments "introdueix equitat en el tractament fiscal de les indemnitzacions per acomiadament" i, per tant, "se'n beneficiaran sobretot els treballadors amb sous més baixos". És a dir, els acomiadament de persones que cobrin més de 20.000 euros l'any tributaran.

Per exemple, per una acomiadament d'algú que tenia un sou anual de 30.000 euros, la indemnització exempta serà d'un 72,72%; i d'algú d'un sou de 40.000 euros serà del 54,55%. De 50.000 euros d'un 43,64%.

Montoro -abans que Ferre aclarís, balbucejant, que la norma ja ha entrat en vigor- ha matisat, però, que aspectes com aquests "estan oberts" al que negociïn amb els agents socials. "Això és una proposta inicial i hem d'escoltar i fer el treball conjunt amb agents socials", ha afegit.

Segons el secretari d'Estat d'Hisenda, el tractament de les indemnitzacions era "distorsionat" fins ara ja que es donaven situacions "d'inequitat".

stats