Economia 17/06/2014

Renta Corporación podría donar entrada a un fons internacional en el seu capital

La companyia vol tornar a cotitzar quan el jutge certifiqui l'aixecament del concurs de creditors

Xavier Grau
2 min

BarcelonaRenta Corporación podria donar entrada en el seu capital a un nou soci, possiblement un fons internacional, sempre que els actuals accionistes no perdessin la majoria de control, segons ha explicat aquest dimarts el president de la immobiliària, Luis Hernández de Cabanyes, després de la junta d'accionistes que s'ha fet a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de la companyia ha apuntat que Renta Corporación podria acabar aquest any amb guanys i ha assegurat que la intenció és tornar a cotitzar a borsa un cop que el jutge certifiqui l'aixecament del concurs de creditors. Això vol dir que podria tornar als mercats a finals de juliol o al mes de setembre.

Respecte al model de negoci, els directius de Renta han assegurat que a partir d'ara es continuarà amb petites operacions de compra, rehabilitació i venda d'edificis, que és el que tradicionalment feia Renta Corporación, però amb operacions de menys de 10 milions d'euros, perquè no hi ha capacitat financera de fer operacions més grans. En les grans operacions, Renta farà d'acompanyant dels inversors, gent projectes i d'intermediari, com ja va passar amb l'edifici Estel de Barcelona -l'antiga seu de Telefònica a l'avinguda de Roma- que va ser comprat per més de 60 milions per un fons asiàtic i Renta Corporación va fer d'intermediari.

La companyia podrà aixecar el concurs després de que la junta de creditors aprovés el conveni. Amb un passiu d'uns 150 milions, uns 100 milions se saldaran amb l'adjudicació d'actius -solars i immobles- i amb els altres 50 milions està prevista la capitalització d'uns 35 milions de deute i quitances d'uns 15 milions. Si tots els grans creditors anessin a la capitalització, la dilució seria del 18%, segons el conseller delegat, David Vila.

El president de Renta Ciorporación, després d'haver superat la gran crisi de l'empresa, ha dit que es miraran amb lupa tots el projectes i que ha partir d'ara faran totes les operacions amb molta humilitat, cura i prudència.

stats