Economia 28/05/2012

Els bancs rescatats pel govern necessitaran 30.000 milions d'euros més

Segons El Mundo, Catalunya Caixa, Banco de València i Novagalicia necessitaran en conjunt una injecció de fons públics major que la de Bankia

Ara
1 min

BarcelonaA part de Bankia, els altres tres bancs nacionalitzats pel govern espanyol, Catalunya Caixa, Banco de València i Novagalicia, necessitaran una injecció de capital per valor de 30.000 milions d'euros segons fonts governamentals citades per El Mundo. D'aquests 30.000 milions, 10.000 es destinarien a sanejar els balanços de les entitats i 20.000 a elevar els seus nivells de capital.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El paquet de fons públics s'ha de sumar als 19.000 milions que de moment, se sap que necessitarà Bankia, a falta que ho confirmin les auditories independents. D'aquesta manera, el rescat del sector financer costaria, com a mínim, prop de 50.000 milions d'euros.

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), només disposa de 14.000 milions pel que aquest nou rescat (així com el de Bankia), queden fora del seu abast. Les mateixes fonts apunten que si la prima de risc no baixa i el govern espanyol es pot finançar a un menor cost, la suma obligaria a l'estat espanyol a demanar un rescat del sector financer per part del Fons Europeu d'Estabilitat Financera.

El govern, però, espera al resultat de les eleccions a Grècia, que podrien retornar una certa calma als mercats o aguditzar la inestabilitat. La possibilitat d'un rescat europeu per al sector bancari espanyol ja va ser proposada per François Hollande després de la darrera cimera del G8 tot i que l'executiu espanyol i la Comissió Europea ho van descartar immediatament.

stats