Entrevista a l'ARA
Economia 13/10/2012

Ricard Fernández: "Els nínxols d'ocupació són a l'economia verda i a l'atenció a les persones"

L'exsecretari d'Habitatge i exdirectiu d'Habitat dirigirà, a partir de dilluns, la cooperativa Suara, el major grup de Catalunya que agrupa centres de dia, escoles bressol i d'adults, residències, atenció a domicili i centres per a joves i infants

Ariadna Trillas
1 min
RICARDFERNÁNDEZ: "No s'ha esgotat l'estat del benestar"

BarcelonaFa setze anys que Ricard Fernández ha tocat totes les tecles del sector immobiliari, des de diferents responsabilitats al sector públic i com a alt directiu d'immobiliàries al sector privat. L'últim salt, que va despertar algunes crítiques, el va fer des de la secretaria d'Habitatge (amb el tripartit) a la cúpula d'Habitat, l'empresa de Bruno Figueras, just a punt per fer la gran operació de creixement d'una promotora catalana: la compra de Ferrovial Immobiliària que la va portar al concurs, a la travessia pel desert i, després de dos anys, a reflotar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a l'ARA, Fernández, que el passat estiu va fitxar per Suara, membre del Grup Clade, i que dilluns es convertirà en director general únic de la major cooperativa d'atenció a les persones que hi ha a Catalunya, repassa les claus de la que anomena "la crisi del bilió d'euros". Una crisi en què "va faltar sinceritat, perquè ningú no va admetre que estava molt pitjor del que estava" i en què la gran errada va ser "construir molt sense entendre que l'habitatge no tan sols tenia una funció social, sinó també econòmica".

Fernández defensa que l'Estat del Benestar "no s'ha esgotat" i creu que els nínxols d'ocupació del futur es troben "en les energies verdes" i en el nou sector que l'ocupa: "l'atenció a les persones". Suara, que en quatre anys ha incrementat el volum de negoci un 65% fins als 47,2 milions d'euros, té 1.742 treballadors.

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium

stats