Publicitat
Publicitat

Els salaris a les grans superfícies pujaran com a mínim un 2,25% aquest any

Després de quatre anys congelats, ara aquest augment salarial supera la proposta de la patronal pels convenis col·lectius

Els sous a les grans superfícies –com El Corte Inglés, Ikea o Carrefour–  pujaran com a mínim un 2,25% aquest any. Segons els sindicats, l'acord amb la patronal per a aquest conveni sectorial també inclou que els tres exercicis següents els salaris creixeran un mínim garantit del 0,75%. Els representants dels treballadors asseguren que aquesta és la part baixa del pacte, ja que l'increment per al 2017 podria arribar fins al 2,5% i la garantida per als tres exercicis següents a l'1%.

D'aquesta manera, el sector posa punt final a quatre anys de salaris congelats en les companyies agrupades a la patronal de la gran distribució, l'Anged, que donen feina a gairebé 250.000 treballadors. El conveni actual establia una pujada dels salaris en cas que l'ICM, l'índex del comerç minorista –que mesura l'evolució de les vendes– retornés a nivells "precrisi", fet que no va succeir i, per tant, va comportar la congelació salarial automàtica.

Ara, la patronal Anged, que de partida oferia una pujada de l'1,5% per al 2017, ha acceptat incrementar els salaris per a tots els treballadors el 2,25%, segons els sindicats, que esperen que el conveni se signi el 27 d'abril.

Sistema salarial mixt: el sou pujarà de manera directa, gràcies als acords, i també en funció de les vendes

Per als anys 2018, 2019 i 2020 l'oferta és d'un increment del 0,75% garantit anual. A més, si l'ICM augmenta més de 5 punts respecte de la mitjana dels dos anys anteriors, s'aplicarien pujades addicionals que oscil·laran entre el 0,25 i el 2,5%. Com a concepte únic i afegit a aquest sistema salarial "mixt" –part pujada directa i part pujada lligada a l'evolució de les vendes o productivitat– se suma una nova retribució variable no consolidable d'entre el 0,20 i el 2% a partir d'un increment del 0,50% de l'ICM.

Addicionalment, segons els sindicats, l'acord també inclou una reducció de les hores treballades, fins a les 1.770 hores anuals a partir del 2018, que equival a un increment del sou de l'1,56% (ja que es cobra el mateix per menys hores) per als 140.000 treballadors a temps parcial que hi ha al sector. També es reduirà el nombre de diumenges i festius treballats.

Els sindicats qualifiquen aquests canvis com a "grans avenços" i asseguren que la negociació és, ara mateix, "una referència única al mercat laboral". Per al sindicat majoritari Fetico, els avenços aconseguits ahir, després de 13 hores de negociació, "són molt importants" i s'acosten a la signatura d'un acord del qual sortirà el millor conveni de la història per al sector i que serà "referència" a Espanya.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT