Economia 13/04/2015

El Saló de l'Automòbil de Barcelona recupera el pols: 38 fabricants confirmats

Marques com BMW i Suzuki tornen després de dos anys, mentre Toyota i General Motors seran els grans absents a la cita

Elena Freixa
2 min
Els fabricants i els venedors dinant al Saló de l'Automòbil.

BarcelonaEl Saló de l'Automòbil de Barcelona recobra l'optimisme després de dues edicions molt castigades per la crisi. Un total de 38 marques han confirmat que vindran a la cita, 17 fabricants més que els que va reunir l'edició anterior del 2013 i 20 més que la del 2011, en què es va tocar fons. Els organitzadors encapçalats pel president, Enrique Lacalle, han destacat que es tracta de la fira de la recuperació, amb un mercat interior que creix i unes fàbriques a Espanya que treballen més que mai.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, el Saló de Barcelona tindrà algunes absències destacades entre les que destaca Toyota, que tot i ser el principal fabricant mundial de cotxes no tindrà expositor a la fira de Montjuïc. Tampoc hi seran Volvo i General Motors (fabricant d'Opel), tot i que els organitzadors han donat a entendre que, en el cas d'aquest últim fabricant, hi ha vives les converses perquè s'hi pugui acabar sumant. En canvi, tornen a Barcelona dos absents de les edicions passades com són BMW i Suzuki, d'altres.

"El Saló d'aquest any farà goig", ha subratllat Lacalle en roda de premsa aquest dilluns, posant especial èmfasi en què el saló no només ha sobreviscut els pitjors moments de la crisi sinó que ha aconseguit tornar a fer "un ple de marques" participants. A banda de ser aparador per a les marques hi haurà dos eixos principals: el cotxe connectat, amb un espai propi on s'exposaran els principals avenços tecnològics incorporats als vehicles, i la mobilitat sostenible, que serà l'escenari de totes les ofertes de vehicles amb energies alternatives que ja són al mercat.

Els fabricants arriben a la cita de Barcelona amb un optimisme renovat, gràcies a la millora de la venda de cotxes a Espanya (el març les matriculacions van créixer un 30%) i també a les bones notícies de les fàbriques, on la producció de vehicles va créixer més del 10% l'any passat i un 15% al gener. "És un saló especial pel gir de la indústria de l'automòbil a Espanya", ha dit el vicepresident de la patronal Anfac, Mario Armero.

El Saló de l'Automòbil de Barcelona obrirà les portes al recinte de la fira de Montjuïc el dia 9 de maig i, després de dos dies reservats als professionals i la premsa, estarà obert al públic fins el 17 de maig. Com ha passat en les últimes edicions (es fa cada dos anys), la cita coincidirà amb el Gran Premi de F1 a Montmeló en el primer cap de setmana en marxa.

stats