Patronals
Economia 08/07/2022

Sánchez Llibre obté 300 avals més dels necessaris per seguir al capdavant de Foment del Treball

Representen el 70% dels sufragis possibles i de moment és l'única candidatura presentada

ARA
2 min
Josep Sánchez Llibre amb els empresaris que li donen suport.

BarcelonaL'actual president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, té tots els números de revalidar la seva presidència al capdavant de la patronal catalana. Aquest divendres ha presentat 350 avals que donen suport a la seva candidatura a la reelecció, la qual cosa li donaria, si es materialitzessin en vots, el 70% dels sufragis possibles. 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De moment, la de Sánchez Llibre és l'única candidatura que s'ha presentat per dirigir Foment. El president de la patronal i candidat ha celebrat un acte a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, on s'ha fet una foto de família amb els representants dels sectors que li són afins. Si el dilluns vinent, dia 11 de juliol, no s'ha presentat cap altra candidatura, es proclamarà un altre cop Sánchez Llibre president de Foment.

En declaracions posteriors, l'empresari ha destacat que ha aconseguit aquests 350 avals, quan només en necessitava 50, que equivalen a 2.000 vots, la qual cosa suposa el 70% del cens electoral.

Sánchez Llibre ha assegurat que la nova junta que proposa representarà "els 22 territoris i els 110 sectors econòmics" que formen part de la gran patronal catalana.

Malgrat que no ha fet públics encara els noms de les persones que l'acompanyaran en la candidatura, ha donat a entendre que serà continuista però que incorporarà representants de la nova economia i sectors com la cultura i l'esport. La candidatura estarà integrada per unes 90 persones.

"Un lobi eficaç" i retorn de seus a Catalunya

Durant la seva intervenció, el president dels empresaris ha destacat que treballarà en el pròxim mandat per convertir Foment en "un lobi eficaç" a Espanya i a Europa per tenir veu en l'etapa d'incertesa econòmica. Ha subratllat que vol "influir en les decisions econòmiques" que es prendran i "ser decisius" davant les diferents administracions públiques.

"Hem de fer sentir la nostra veu davant les institucions, governi qui governi, i traslladar la nostra visió als grups parlamentaris per introduir les propostes que afavoreixin les nostres associacions en els canvis legislatius que s'estan duent a terme a Catalunya, Espanya i la UE", assegura el seu programa. 

Un altre dels objectius que s'ha marcat és aconseguir el retorn de les seus de les empreses que se'n van anar durant el Procés, cosa que ja va constituir un dels seus principals reptes d'aquest mandat que ara acaba.

stats